Käytiin loman aluksi pieni kierros eteläisemmässä Suomessa. Mukana kaikki kolme koiraa ja asuntovaunu. Käytiin tapaamassa tuttuja ja viihdyttiin camping-alueilla myös ihan keskenäänkin.

aamukaste.jpg

Nämä koirat kuuluvat jokaiseen päivään, niin aamuun kuin iltaankin. Mukavaan ja aktiiviseen elämään vievät meidätkin mukanaan. Tässä aamulenkin ja treenisession jälkeen aamukasteen kastelemat koirat Savonlinnan Vuohimäellä, joka on yksi meidän suosikkipaikoista. Koirat tykkäävät näin katsella comping-alueen elämää. Mutkukin on oppinut hyvin, että ilman lupaa ei saa autosta tulla.

IMG_20190711_120308.jpg

Koli Freetime oli tämän reissun uusi tuttavuus, joka osoittautui hyväksi. Sieltä lähti hyvät ulkoilureitit. Tässä ollaan tauolla Napakallion laavulla.

IMG_20190711_145924.jpg

Lomaan kuluu syöminen ulkona. Haluamme suosia yksityisiä palveluntarjoajia, joiden listalla on suomalaista alkuperää olevaa ruokaa. Kivasti nykyään tuovat sen ruokalistoilla esiin. Tämä napattu Kolin satamaravintola Alamajasta, jossa nautimme paistettuja muikkuja. Muita hyviä ja suositeltavia kohteita jotka tälläkin reissulla koettiin ovat Punaisen Piipun Kievari  Juvalla ja La Kardemumma Hartolassa. 

kuva1.jpg

Kuva Mikko Sivonen

Käytiin Metsästysspanielit ry:n kesäleirillä Pukkilassa. Perinteistä kesäleiri-ohjelmaa oli freesattu kivasti ja mukaan oli otettu Working Test. Tämä mm noutajapiireissä tuttu koemuoto antaa hyviä valmiuksia treenata metsästysspanielia syksyn tapahtumiin. Tässä työskentelen Mutkun kanssa ansioituneen noutajaharrastajan Janne Lähteenaron ohjeiden ja silmien alla.

Mutku on 16 kuukauden ikäinen. Se omaa paljon hyviä ominaisuuksia ja taitoja tulevaan metsästyskoiran uraansa. Kokemusta ja hiontaa toki tarvitaan vielä paljonkin, mutta täällähän niitä oli hieno mahdollisuus työstää. Tasapuolisesti tuli positiivisia yllätyksiä koiran osaamistasosta tällaisessa tapahtumassa, sekä myös asioita, jotka jäivät työstämisen kohteiksi.

Mutku on pääosin Juhan koulutusprojekti, mutta aiempia koiria löysemmin olemme Juhan kanssa näitä rajoja Mutkun suhteen ylläpitäneet. Mutkussa riittää toimintakykyä siihen, että sitä vievät sekä treeneissä että näissä koulutustapahtumissa kumpi tahansa. Pöhinä ei pöntöstä lopu, pääasia että pääsee tekemään. Tässä viikonlopussa Mutku sai paljon kahdenkeskistä aikaa kanssani eikä sen tarvinnut "kilpailla" suoritusvuorosta Miksin, Muun ja Ahton kanssa.

mutkun%20nouto%20takaa%20pieni.jpg

Tässä kuvassa Mutku tekee ohjattua noutoa Walk Up-linjasta taaksepäin kohti perässä seurannutta yleisöä. Koira paketoi tehtävän toivossa itsensä melkoiseen energialataukseen. Se näkyy liikkumattomuutena lähtölupaa odotettaessa. Kun se tulee, lähtee koira kuin tykin suusta kohti suoritusta. Hyvää siinä on tekemisen voima. Heikkoutena taas kovasta vauhdista johtuva hajuaistin heikompi hyödyntäminen. Kokemusten ja oikein suoritettujen treenien myötä se todennäköisesti paranee. Tai sitten se jää koiran ominaisuudeksi. Eihän näistä koskaan tiedä.

hyv%C3%A4%20palautus%20pieni.jpg

Nouto palautuu loppuun asti samalla voimalla. Häntääkin heiluttaa samalla. Hännän heiluminen vaikeututtaa vielä tässä vaiheessa luovutuksen rauhallisuutta. Mutta iloinen ja tekemisestä nauttiva koira ei ole koskaan kouluttajalle ongelma.

bertta%20noutaa%20pieni.jpg

Kiva oli nähdä myös pentuesisaren Bertan tekemistä. Tässä katsomme Bertan noudon ripeää ja teknisesti hyvää suoritusta. Hienosti Heini ja Patrik ovat työstäneet ensimmäistä metsästyskoiraansa.

Kuva4.jpg

Kuva Mikko Sivonen

Vuoroa joutui täälläkin odottelemaan, mutta se ei ollut Mutkulle ongelma. Rentona ja ilman kiihtymistä se seuraili ympäristön tapahtumia ja muiden suorituksia. Uskomattoman intensiivisesti ja fiksusti se sitä teki.

Kuva6.jpg

Kuva Mikko Sivonen

Seuraavan päivänä olikin sitten itse Working testin vuoro. Siihen osallistui 11 koiraa. Rasteja/tehtäviä oli kuusi ja suorituksia arvostelivat spanielituomari Juha Lindrothin lisäksi noutajatuomarit Sanna Lähdeoja ja Eeva-Liisa Kauppila. Mutku teki ikäisekseen erinomaisen hyvää työtä. Kaikista rasteista selvittiin pisteillä, eli yksikään ei nollautunut. Täydet pisteet saatiin vesityöstä. Kokonaistuloksissa sijoituttiin komeasti kolmansiksi.

IMG_1175%20pieni.jpg

Nyt touhuamme kotona muuttopuuhissa. Asunto saatiin myytyä ja uusi ostettua. Siirrämme kotimme sinne.