Kevään viikonloput ovat olleet koiratapahtumien täyttämiä. Tällä erää viimeisin -  vaan ei suinkaan vähäisin - oli spanielien taipumuskokeiden ylituomarikurssi, jonka pidimme Juhan kanssa kahdestaan. Suomen Spanieliliitto oli valinnut koulutettaviksi seitsemän kokelasta. Spanielien taipumuskokeen sääntöihin ja arvosteluihin perehdyimme tiivistahtisessa viikonlopussa Raahessa. Allaolevassa kuvassa tuomarikokelaat keskustelevat Juhan johdolla hakutyöskentelyn suorittaneen koiran arvostelusta. Viikonlopun päätteeksi suoritettiin kirjallinen koe, jonka kaikki kokelaat suorittivat ennaltamääritetyn, tiukan arvostelukriteeristön mukaan hyväksytysti läpi. Hyvillä mielin lähetämme kaikki kokelaat kohti harjoitus- ja koearvotelutehtäviä.

Tuomarikoulutuksessa Muu oli yksi seitsemästä koearvostelukoirasta. Viikonloppu oli hieno testitilaisuus nuorelle koiralle, jossa se suoritti hakua ja vesityötä yleisön seuratessa mukana. Ei ollut vahdikkaalle koiralle mikään ongelma, vaan se toimi Juhan kanssa niinkuin ennenkin.

Siitä jatkettiin sitten pienin askelin eteenpäin. Viikolla Muu kävi ensimmäistä kertaa kaniaitauksessa treenaamassa hakukuviota riistahajukentässä Kotasaaren Tuomon oppien mukaisesti. Kävimme ensin Jokun kanssa siirtelemässä kanit maakuoppiin ja fasaanikukot saaresta riistapellolle. Hyvää haku- ja ylösajotreeniä sekä Jokulle että ennen kaikkea minulle. Kanien ja kukkojen ylösajot sujuivat Jokulta hienosti.

Juhan ja Muun rennonletkeää hakukuviota. Muun treenin jälkeen kävimme Jokun kanssa paimentamassa kukot riistapellosta takaisin kaniaitauksen puolelle. Tähän tehtävään kuumenivat sitten koira ja ohjaaja, joten työskentely oli sitten sen näköistäkin. Kun Joku siirrettiin välillä Juhan ohjaukseen, muuttui työskentely paljon hallitumman näköiseksi. Taas sai päivitellä omaa toimintaansa ja virheitään koiran ohjaajana. Teoria ja käytäntö eivät aina toteudu sataprosenttisesti. Työskentelimme lopuksi Jokun kanssa riistapellolla niin kauan, että yhteinen työskentely alkoi taas joten kuten sujua.

 

Viimeinen viikonloppu ennen kesälomani alkua ja kalenterissa oli merkintä uutena vuotena sovitusta viikonlopusta Juhan ja Päivin kanssa heidän mökillään Lapin maakunnassa. Mukava oli taas vaihtaa kuulumisia hyvien ystävien kanssa ja keskustella muistakin aiheista kuin koirista:) Päivi oli tapojensa mukaan loihtinut herkkuja pöytään ja viikonloppu aloitettiinkin korvasienipiirakalla.

Jotta herkkujen syömisestä kaloripitoisten juomien kanssa ei aiheutuisi liikaa fyysisiä muistoja, otimme ohjelmaan patikointiretken Korouomalle ja Kanjonilaavulle. Jokun naamasta näkee, että päiväunet asuntovaunussa ovat ihan paikallaan mökkeilyn lomassa. Muu olisi selvästi halunnut tulla mukaan. Ei otettu.

Laskeutuminen alas Korouomalle tehtiin leppoisassa tunnelmassa. Välillä edettiin maastoa pitkin, välillä käytettiin apuna portaita, joita oli yhteensä 650 askelmaa.

Suurin piirtein puolessa välissä oli upea näköalapaikka.

Kyltistä näkee, että ensimmäiseltä etapilta Piippukalliolta olimme tulleet 0,5 km alaspäin. Korkeuseroa oli n 100 metriä. Päivin kädessä hyvin asuun soveltuva Off-puteli.

Kanjonilaavulla söimme eväitä. Voileivät jäivät reppuun, sillä niiden syömäkuntoon valmistamiseen ei olisi tarvittu nuotiotulta (lue: nuotiosavua). Off ei enää riittänyt. Myös alkuperäiseen reittisuunnitelmaan tuli muutos. Matka kauniin Korouoman pohjan maastoissa olisi kieltämättä ollut houkutteleva, mutta väkeä (lue: hyttysiä) siellä oli yli sietorajan. Toisekseen 650 porrasaskelmaa piti suorittaa vertikaaliseen suuntaan myös ylöspäin.

Lähes 30 vuotta kestäneen ystävyytemme aikana en ole saanut otettua Juhasta ja Päivistä yhteiskuvaa. Nyt sain :)

Meistä on useampi kuva, mutta tässä viimeisin. Portaat selvisimme ylös kunnialla. Osan positiivisesta vetoavusta saimme ideasta jatkaa Posiolle Pentikin myymälään shoppailemaan. Miehiin ajatus vaikutti hieman toiseen suuntaan. Reippaasti kun etenimme, niin ehdimme Pentikin myymälään tuntia ennen sen sulkemista. Sain nyt ostettua uuden lasisen kynttilälyhdyn :) Siihen sopii Muun pää hätätapauksessa sekä sisään- että ulospäin.