Tilattiin Arjallekin Fieldlan-tiimiliivi valioitumisen kunniaksi. Sitä juhlittiin oikein hyvässä seurassa ja asian viimeisen päälle ymmärtävien ihmisten seurassa. Pyhännällä meillä oli lauantaina mejä-kokeen jälkien vedon jälkeen oikein tuplavaliojuhlat. Sinne Tupoksen suuntaan kun valmistui joukostamme kaksi uutta jälkivaliota. Mustin lisäksi Väisäsen Virpin ja Heikkisen Markon "Vuokko" eli Ah-Tib's Four Feet Above. Suomeksihan Vuokon nimi on "Korkkarit kattoon" !

IMG_2211-normal.jpg

Ystäviä, täytekakkua ja kuohuviiniä. Ei sitä ihminen hyvään tunnelmaan muuta tarvitse.

IMG_2213-normal.jpg

Viikonlopun olosuhteet olivat mejä-kokeelle oikein ihanteelliset. Samassa yhteydessä käytiin kaksi koetta. Toinen oli Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirin mestaruuskoe, jonne karsinta tässä lajissa on kova. Mustin saavuttamat tulokset eivät vielä siihen kisaan yltäneet. Musti ja Ahto osallistuivatkin samaan aikaan järjestettyyn tavalliseen mejä-kokeeseen.

Ahto ei päässyt illan juhliin osallistumaan, joten se pisti korkkarit kattoon ja hanat kaakkoon sunnuntaiaamuna maastossa.

IMG_2225-normal.jpg

Tuomari Sanna Rantasen kertomus Ahton suorituksesta:

"Alkumakauksen nopea tarkistus ja itsenäisesti matkaan. Ahto siksakaa jäljen päällä innolla, reipasta kävelyvauhtia (jarrutettuna, kirjoittajan huom). 1. osuus poikkeamitta. Katko vauhdilla hakien. 2.osuuden alussa pienet tarkistukset, osuuden loppu ja 3.osuus hyvin. 2.kulma laajalla lenkillä. 3.kulmalta matka jatkuu suoraan sorkanjälkiä seuraillen. Verta ei etsitä, joten tuomitaan hukka. 4.osuus hyvin kaadon tuntumaan, josta ensin ohi. Kehoituksesta takaisin, jolloin sorkka löytyy, jää. Makauksista kaksi nopeita vauhdista nuuhkaisuja. Kahdella vauhti pysähtyy hetkeksi. Erittäin työintoinen koira, joka valitettavasti kerran unohti päivän päätehtävän." Tulos VOI 2 34p.

Kun koiralle on annettu nimi Easybeat ja kutsumanimi täydennetty nimellä Ahto, niin saamamme pitää. Tuota iloista naamaa ei voi silti hymyilemättä katsoa.

IMG_2240-normal.jpg

Musti teki kerrassaan hienon suorituksen. Se kirjattiin tulokseksi VOI 1 pisteillä 49. Yhtä vaille täydet pisteet tässä lajissa. Sillä se oli paras koira siinä tavallisessa kokeessa. Lean ja Karin "Risto" ( POHJ JVA, KANS MVA) voitti Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirin mestaruuden, myös samalla tuloksella VOI 1 49p. Saavutuksellaan Risto lähtee edustamaan Kennelpiiriämme lajin SM-kokeisiin. Ristolla on myös automaattisesti paikka ensi vuoden Kennelpiirin mestaruuskokeeseen. Toivon mukaan siellä kisaa ensi vuonna myös Musti!

Eikä tässä vielä kaikki.

Sannalta tuli iloinen viesti, kun Salli oli saanut nollan! Toki laji oli toinen. Se missä niitä nollia kerätään. Lisäksi Salli sai jo toisen sertin eli valiokakkua pukkaa etelän suunnastakin. Siihen on kuitenkin vielä aikaa, sillä sen kolmannen sertin Salli saa ottaa vastaan vasta ensi keväänä. Jaksamme kyllä odottaa. Sanna tilasi agility-koiran ja on nyt todistetusti sellaisen saanut. Nämä Oulunsalossa yhdistetyt geenit ovat moneen muottiin ihmistensä kanssa muovautuneet.

10362516_10152426130353731_1689625240273

Minä odottelen vielä oman tilaukseni toimitusta. Miksin viimeisin doping-varoaika (se kynsivaurio tällä kertaa) on päättynyt ja asettaudumme jälleen optimistisina lähtökuoppiin.