Huom! kaikki valokuvat : Mikko Ala-Kojola www.mikkoalakojola.net

 

Muu saapui Kellokosken Cockerinäyttelystä, englantilaisen kasvattajatuomarin arvostelemana ja valioituneena kotiin. Koira sekä tittelinkipeä matkaseura olivat sananmukaisesti väsyneitä, mutta onnellisia.

_AK_9844-normal.jpg

Kotoisella metsäpolulla astelee FI K & JVA Meryl Black Dove

_AK_9896-normal.jpg

Helteisenä päivänä kotijoukot halusivat järjestää valiopirskeet. Mukaan menoon kutsuttiin hovikuvaajamme Ala-Kojolan Mikko. Tässä Miksi suorittaa avausloikan. Kieli keskellä suuta.

_AK_9923-normal.jpg

"Äitikoila" kokeneempana loikkarina näyttää lapsilleen menemisen meinikiä. Johan tuota toistatuhatta kilometriä matkattiin autossa ja useampi tunti oltiin helteisessä näyttelyssä. Nyt on näyttelyura Muun osalta ohi. Valiotitteliin tarvittiin yhtä monta käyntiä tuomarin arvioinnissa kuin suoralla viiden koekäynnin putkella suoritetuilla jälkikoiranäytöillä. Siinä lajissa tuomarit olivat hyvinkin yksimielisiä Muun tasosta.

 

_AK_8903-normal.jpg

Vaikka "Her masters voice" onkin Muulle kaikkea muuta tärkeämpää, tarvittiin käyttövalion arvoon seitsemän koekäyntiä. Yksi väsyminen voittajaluokan vesilintukokeessa  (SPME-V) alle kahden vuoden iässä hyväksytään selityksittä. Olihan edellispäivän kokeessa jo saavutettuna VOI 1 -tulos SPME-V -kokeessa. Edellisenä viikonloppuna Muu oli vasta aloittanut koeuransa ja saavuttanut molempina päivinä SPME-V -kokeen AVO 1 -tulokset.

Lokakuun CockeriDerbyssä tuli voitto kovalla VOI 1 tuloksella 112p, joka on vieläkin ko arvokisan kaikkien aikojen paras tulos. Käyttövalion koetulokset viimeisteltiin seuraavana vuonna Haapavedellä kahden vuoden ja kuuden kuukauden iässä.

_AK_8797-normal.jpg

Pirskeissä oli mukana myös Ahto. Onneksi se hoksasi jarruttaa ja tarkastella edessä olevaa kohdetta (kivi) hieman tarkemmin, eikä tarttunut siihen kiinni kuin damiin.

_AK_9907-normal.jpg

"Baksida anka" on riskittömämpi noudettava.

_AK_0047-normal.jpg

Miksi ei saanut tällä kertaa itselleen noudettavaa, joten se tulee pyytämään lisää. Takana rauhallisemmalla otteella pirskeisiin osallistunut Joku noutaa "Luttalintua"

_AK_0068-normal.jpg

Hevosten puuhapallossa on kahva, johon mahtuu kahden cockerin suut. Yhtä aikaa.

_AK_8731-normal.jpg

Mikon kuvauskeikan aikana saimme Muusta myös hienon valiokuvan Cockerspanieli-lehteen. Se ei ole näiden kuvien joukossa...