Sunnuntaiaamuna suunnattiin Knuutilankankaan hiekkakentälle toko-kokeeseen. Mielessä hyvät muistot edellisestä kokeesta ja tavoitteena rento suoritus ilman yhtään 0-liikettä. Työ oli vaikuttanut siihen, ettei juurikaan ole ehtinyt koiraa treenata. Perin kummallista oli, että se näkyi tuloksissa...

Istuminen ryhmässä vesitti tavoitteen nollattomasta päivästä. Palatessamme koirien luo oli Joku laskeutunut makuulle. Paikalla makaaminen häirittynä ei sekään mennyt putkeen. Joku oli marissut lähes koko 4 minuutin ajan ja tuomari antoi muuten virheettömästä suorituksesta 7,5 pistettä. Vapaana seuraaminen 7. Muuten ok, mutta perusasennot jäivät pysähdyksissä puuttteellisiksi tai hitaiksi. Ruutukävelyssä istuminen jää seisomiseksi ja seuraaminen hieman väljää. Luoksetulossa palataan 0-kantaan. Ensimmäinen pysäytys menee todella hyvin, maahan-pysähdyksen ennakoi ennen käskyä, siitä kutsu ja menee maahan uudelleen. Tulee lopun reippaasti, mutta epävarmasti. Ruutu menee muuten mallikkaasti, mutta makuuasento jää niin tarkalle rajanarun päälle, että koiran oikeasta kyljestä kolmannes on sallitun rajan ulkopuolella. Siis 0. Ohjattu noutaminen 9, pistevähennys vain vinosta luovutusasennosta. Metalliesineen noudosta 9 ja pistevähennys samoin kuin edellinen. Tunnistusnouto 6. Entinen into ja vauhti palasi, joka aiheutti kapuloiden tönimistä haisteluvaiheessa ja oman kapulan rajuhkon puremisen palautusvaiheessa, josta pistevähennyksiä. Kapula oli kuitenkin oikea. Kauko-ohjauksessa ensimmäinen maahan-istu -siirtyminen vasta toisesta käskystä. Muuten vaihdot ok ja siirtyminen lähes oman mitan verran eteenpäin. Pisteitä 5. Tulos 146 p ja EVL 0.

Se mitä viime kokeen jälkeen on treenattu siinä ajassa, mitä on ehditty - se näkyi tuloksessa. Samoin se mitä ei olla treenattu. Tottelevaisuuskokeen EVL vetää kyllä nöyräksi, mutta tuomarilta emme saaneet lupaa lajin lopettamiseen. Pitää vain jaksaa motivoida itseään eteenpäin.

EVL-liikkeiden läpiviemiseen laskin Jokun hallitsevan kaikkiaan 16 käskyä : istu, maahan, seuraa, sivulle, taakse, seis, back, merkki, ruutuun, tuo(+käsimerkki oikea ja vasen), hyppy, irti, hae, up ja top. Ei siis ihme, että treenattavaa riittää. Pysyvästi mieleen painaminen vaatii ihmisellä noin 7 toistoa, koiralla noin 25-30 toistoa. Vahvistamista varten koira tarvitsee 70-80 toistoa.  Tämä pitäisi myös muistaa. Ja ihan selvästi tämän päivän perusteella lisää töitä vain pitää tehdä, jos meinaa tulosvarmuutta parantaa.

Perusasentojen puuttuminen, marina ja jonkin asteinen vetämättömyys voi johtua myös lihasongelmista. Kirsin käsittelystä on vierähtänyt turhan pitkä aika, mutta tiistaina saadaan analyysia siitä.