Kun kiinteään ruokaan on opeteltu, tarvitaan apuvoimia ei niin sisäsiistin kuusikon jätöksien siivoamiseen. Pennuilla on toki hieno aidattu alue yhdessä huoneessa, mutta kalterisankarit tulee päästettyä vapaalle aina kun olemme kotona. Vain töiden aikana ja yöllä pentue on rajatulla alueella.

Pari päivää sitten aloitettiin tutustuminen ulkomaailmaan. Tämä on kuvasarjasta se, johon on kaapattu enin määrä pennuista samaan otokseen. Tyypilliseen tapaan tästä puuttuvat "pikku-Joku" ja Neiti C. "Pikku-Joku" aloitti heti systemaattisen haistelun. Tällä kertaa kuistilla ja katosi hajumaailmoissaan grillin taakse. Neiti C taas on harkitsevainen ja viihtyy ihan hyvin sisälläkin.

Olin kyllä ajatellut, että "mahonkipoika" olisi ehtinyt pissahätänsä kanssa nurmikolle asti, mutta ei. Rintamasuunta on väärä ja pohjatappi vuotaa. "Pikku-Joku" on päättänyt tarkistuskierroksensa ja katselee veljensä komeaa lätäkköä.

Neiti B on hyvin tomera ja harjoittelee sosiaalisen käyttäytymisen otteita "Mahonkipoikaan". Pikkuveli ei suinkaan ole näissä tilanteissa noin "lapanen" kuin tilannekuva antaisi ymmärtää. Kun taisteluärinää jostakin kuuluu, kysessä on nimenomaan tämä herra. Nyt pääsi sisko yllättämään.

Neiti B viestittelee isänsä kanssa. Ennen luovutusta näille pikkukavereille annetaan myös tiibetinspanielin kielikylpy. Anopin 9-vuotias Hilla-vanhapiika sopii siihen tehtävään erinomaisen hyvin. Kyllähän jokaisella koiranpennulla pitää kotiopettaja käydä tapoja opettamassa :) ja vanhempia neuvomassa, kuinka lapset kasvatetaan kuriin ja nuhteeseen.

Tämä topakka ja omatoiminen noutopuuhastelu taisi olla viimeinen niitti? Olen koko ajan ollut sillä kannalla, että jätän itselleni urospennun tästä pentueesta. Tänään sitten naisellisesti vaihdoin kantaani.

Tämä neiti B on kyllä halutuilta ominaisuuksiltaan pentueen paras meidän tarpeitamme ajatellen. Siinä ei ole kuin yksi puute. Joka taas Juhan mielestä ei ole puute ollenkaan. No, onneksi vaihtoehtona ollut urospentu herra B menee Iirolle, joten lähes perheeseen jää kuitenkin. Miehet kyllä keskenään sanoivat, että vielä se äiti ehtii moneen kertaan mielipiteensä vaihtaa. No en vaihda enää, kun valinnan jo netissäkin julkaisin!

Pihalla touhuilu väsyttää pennut nopeasti. Tässä rauhallisena poseeraa pikkuneiti A. Helatorstaina on pentujen ristiäiset lähes koko omistajaporukan kanssa. Silloin pitää olla pirteässä esiintymiskunnossa.