Kevättalven aurinko lämmittää mahtavasti. Ulkoiltua tulee entistä enemmän, kun päivänvaloa riittää sekä aamuun että iltaan. Lumihangessa, meren rannan kaislikoissa saa mukavasti treenattua koirille sekä fyysistä että psyykkistä kestävyyttä.

Pentue on kasvanut ja kehittynyt hyvin. Myös omistajat tuntuvat olevan niihin oikein tyytyväisiä. Vuoden vaihteen aikaan ehdimme jo iloita, että kaikki puutarhatonttumme pääsivät kriittisen fyysisen kasvuvaiheen ongelmitta ohi. Kunnes saimme viestiä, ettei ihan niin käynytkään.

Musti (Express) alkoi rasituksen jälkeen liikkua vinossa ja rasituksen jälkeisen levon jälkeen liikkeelle lähteminen oli hieman työlästä. Koiran liikkumisen halua ja positiivisen iloista elämänlaatua tilanne ei kuitenkaan ole vienyt. Ravissa taka-askel on lyhyt, mutta laukka sitten sitäkin lennokkaampi. Mustia tutkittiin ja analysoitettiin kahden eläinlääkärin luona. Molempien lausunto oli sama eli katsotaan, mihin tilanne ajan myötä kehittyy. Röntgenkuvissa lonkat ovat murheellisen näköiset, joten seurataan, kuinka koiran muu keho alkaa kompensoimaan heikointa lenkkiään. Polvet ovat terveet, nekin läpikäyty kahden eläinlääkärin toimesta. Mustin tulevaisuuden suunnitelmia mejä-koirana ja Arjan arkipiristeenä tilanne ei ainakaan tässä vaiheessa miksikään muuta. Vaikka peppuosastossa onkin vähän valuvikaa, niin pääkoppa Mustilla on Arjalle mieluinen. Voimme siis - taas kerran - yhteistuumin todeta, että sitä täydellistä koiraa vain ei ole olemassakaan.

Harmillisesti kaikki tapaamiseni Mustin kanssa ovat tapahtuneet ilman kameraa, joten siitä ei ole tuoretta valokuvaa. On ehkä pentueesta eniten äitinsä näköinen ja tyyppinen. Ala-Kojolan Mikon valokuvauspäivät eivät ole vielä sopineet Arjan ja Mustin kalenteriin. Niitä on nyt kaksi pidetty. Toinen pilvisenä ja toinen aurinkoisena päivänä.

Miksilaukkaa-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Tässä Miksi (Elovena) kuvattuna pilvisenä päivänä. Miksin rungossa on pituutta, syvyyttä ja leveyttä. Raajoiltaan se on matala. Aurinkoisena Mikon kuvauspäivänä Miksi oli toipilaana. Edellisellä viikolla se loukkasi lenkkeilyn aikana umpihangessa laukatessaan oikean etujalkansa. Mikä siihen lumen alla osui, on edelleen mysteeri. Koira kuitenkin parahti ja tuli hangesta ontuen pois. Laittoi kuitenkin jalkansa maahan ja otti sille painoa, joten ajattelimme, ettei siihen kovin vakavaa vauriota tullut. Pari päivää lepoa ja sen jälkeen mentiin jo taas vauhdilla eteenpäin. Tosin ontuminen alkoi uudelleen rasituksen jälkeen, poistuakseen taas hetken linkkaamisen jälkeen. Sen jälkeen taas muutama päivä oireettomana, kunnes Miksi hyppäsi ison loikan koirapediltä keittiön laattalattialle ja parahti taas. Eikä laittanut jalkaansa maahan kuin vasta useamman tunnin jälkeen.

Eläinlääkärissä jalka tutkittiin perin pohjin, taivuttaen kaikki etujalan nivelet läpi ja juoksuttaen. Koira ei tietenkään silloin ontunut. Eläinlääkäri sai kipuoireita aikaiseksi samassa kohtaa kuin itsekin olin saanut eli oikean etujalan kahdessa uloimmassa varpaassa. Selvyyden saamiseksi Miksin eturaajat kuvattiin olkapäistä varpaisiin saakka, mutta mitään poikkeavaa niistä ei löytynyt. Se on hyvä juttu. Eikä se nyt ole enää sen jälkeen ontunutkaan.

_C0W1775-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Ahto eli "Veli Aurinkoinen" eli virallisemmin Easybeat oli hyvässä vedossa aurinkoisenakin kuvauspäivänä. Merenrantakaislikon uppohankeen saa treeneissä mukavia markkeerausharjoituksia. Tässä Ahto palauttamassa niistä yhtä.

_C0W1983-normal.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kuva: Mikko Ala-Kojola

Yhdessä välissä huomasimme, että koiran toinen korva oli veressä. Pitkän tutkailun välkeen huomasimme, että Ahto oli jossain vaiheessa purrut kielensä ja siinä oli hampaan tekemä reikä. Ei haittaa Ahtoa lainkaan. Mikon kamera on kyllä tarkka laite :)

Kuoma_palauttaa-normal.jpg

Myös Kuoma (Elixir) on ollut mukana metsästystreeneissä. Tässä kuvassa se on palauttamassa pitkää noutoa suoraviivaisesti Hannalle. Tämä kuva on ihan minun itseni ottama, kuten varmasti huomaatkin. Kuomaltahan lopulta poistettiin se pentuaikana meillä vahingoittunut kynsi. Nyt siihen on kasvanut tilalle epämääräinen kynnen tapainen juttu. Ei haittaa Kuomaa ollenkaan. Kuoma on menestynyt hyvin terapia- ja opetuskoirana sekä homeenhaisteluhommissa. Treeninäyttöjen perusteella sillä - ja myös Hannalla - on vahvuuksia myös alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. Saa nähdä, josko innostuvat niistäkin.

Aatu-normal.jpg

Mahonkipoika Aatu (Elastic) kimmeltää pakkasaamun auringossa. Kovasti tyytyväinen on myös Pekka perheineen koiraansa.

Salli-normal.jpg

 Etelän Sallin (Eager) kuulumisia tulee myös mukavan usein. Koiran naamasta saa jokainen itse päätellä, mitä siihen suuntaan kuuluu. Ja Sallin poppoon omilta sivuilta löytyy lisää tietoa, mm. videoita Sallin agilitytreeneistä.

_C0W2004-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Hyvillä mielin täällä siis mennään kevättä kohti. Tyylinäytteen siitä antaa ylläolevassa kuvassa Muu.