Käytiin Jokun kanssa testaamassa tasoamme tokon iltakokeessa. Tuloksena EVL 0 kun kalliit liikkeet luoksetulo ja kauko-ohjaus nollautuivat. Eikä tietty muissakaan juuri loistettu. Koiran työskentelyyn vaikuttavat seikat tarjoavat ruhtinaallisesti syitä ja selityksiä tilanteelle, mutta pääsyy oli tällä kertaa selkeästi oma jännittämiseni.

Ilon aiheita olivat rauhalliset ja hyvät paikallaolot, joissa ei ollut merkkiäkään ötökkäkammosta. Paikallaistumisesta tuli päivän ainoa 10. Tunnistamisnoudossa Joku teki rauhallisen järjestelmällistä työtä ja selkeästi näytti treenien tuloksen. Haisteli rauhallisesti kapularivin alusta loppuun ja lopusta alkuun ja poimi sitten sen oikean :)

No ehkä näistä ilon aiheista saa taas kaivettua motivaatiota lajin jatkamiseen, kun on kerran näin pitkälle päästy... Ensi viikon toko-koe on huhujen mukaan peruttu, joten metsästysharrastuksen täyttäessä syksyn kalenterin, jää seuraava startti tokoss joka tapauksessa ensi vuoden puolelle. Nyt valmistaudutaan illan metsästysseuran kokoukseen ja viikonlopun Haku 2009 metsästyskoulutustapahtumaan Maaningalle tapaamaan tuttuja ja pitämään koulutusta.