Uusimmassa Koiramme-lehdessä oli juuri hyvä artikkeli otsikolla "Kesä on kasvattajien ja harrastajien kokoontumisajojen aikaa". Luin sitä yli 400 kilometrin reissulla kohti Joroista. Kiva juttu.

Metsästyksestä kiinnostunut cockeriväki oli taas järjestänyt toiminnallisen viikonlopun. Koirien koulutusta englantilaisen kouluttajan johdolla. Darrenista löytyy lisää tietoa täältä    http://www.moelfamaucockers.co.uk/index.html

Lauantai-iltana spanielien vesityökoe, johon osallistui kuusi koiraa. Englantilainen vieraamme tutustui aitiopaikalta myös suomalaiseen koekäytäntöön.

IMG_0135-normal.jpg

Vaunumme telakoitiin samaan paikkaan kuin viime vuonnakin vastaavan tapahtuman yhteydessä. Mukavasti porukka löysi sinne tiensä leppoisaan jutusteluun. Tässä odotellaan ihanan viileän vanhan kellarirakennuksen ruokailutarjoilujen valmistumista, aamiaista tällä kertaa. Hyvä idea on ottaa ruokailut ostopalveluna, niin kaikki pääsevät tiiviisti seuraaman koulutusta, eikä kenenkään tarvitse olla ruokaa laittamassa.

Kaksi rankkaa, mutta antoisaa päivää vietettiin koiria treenaten Darrenin johdolla. Rankaksi viikonlopun teki kovissa hellelukemissa ollut sää. Järvi oli sekä koirien että ihmisten ahkerassa virkistyskäytössä aamusta iltaan, mutta sekään ei helpotusta pitkäksi aikaa tuonut.

Axa_jaJoku-normal.jpg

Joku ja Axa tapasivat pitkästä aikaa. Vanhan koiran fyysisiä ja psyykkisiä muutoksia on molempiin jo tullut. Nauttivat täysillä saavuttamistaan eduistaan ja jättävät rankemmat hommat seuraavien sukupolvien hoidettavaksi. Mukavasti sitä populaatiota meillä riittääkin.

Miksi%20valmiina-normal.jpg

Miksi oli niin valmiina hommiin! Sairaslomaa ja piharemonttia oli sen mielestä riittänyt jo ihan tarpeeksi. Kaikki toivomukset se oli valmis täyttämään.

IMG_0222-normal.jpg

Hakukuviolla mentiin pellon ja järven väliä. Haun aikana Darren heitti damin Miksin edestä ja ampui starttipistoolilla. Miksi pysähtyi hienosti ilman pillikäskyä.

IMG_0223-normal.jpg

Varmistaa vielä katseellaan, olinko hyvä? Saanko noutoluvan palkaksi?

IMG_0215-normal.jpg

Lupa tuli ja koira on tyytyväinen. Treenisetin aikana tuli useampi markkeerattu ja markkeeraaamaton nouto. Sekä maalta että vedestä. Kaikista Miksi suoriutui hyvin arvosanoin. Sunnuntaiaamulle se sai luvan jatkaa kaniaitaustreenissä.

IMG_0321-normal.jpg

Kaniaitauksen riistanhajukentässä Miksi eteni mukavasti ja vauhdikkaasti. Vähän piti pillillä menoa säätää lähemmäksi. Mutta ei syvemmäksi. Niin ahnaasti se tunkeutui aluskasvillisuuden sekaan, ettei Juhan ottamissa kuvissa näy sitä yhdessäkään.

IMG_0005-normal.jpg

Niin ahnaasti, että "lasikoiralle" sattui työtapaturma. Yhdestä puskasta se tuli silmät sirrillään ulos. Katsoimme, mitä oli tapahtunut. Vasemmasta silmästä löytyi tikku, jonka sieltä poistimme. Muuta ei näkynyt. Pienen tuumaushetken jälkeen koira halusi jatkaa ja annoimme sille luvan. Hyvää työskentelyä, jonka tuloksena se sai mustan kanin kuusen takaa jaloilleen. Pieni saattelu, joka pysähtyi pillimerkkiin. Ohjaaja siis myöhästyi tilanteesta. Miksi toimi hyvin ja sai erinomaisen, sille hyvin sopivan treenin.

Yksi kolmesta :) eläinlääkäristämme, Hertta, tutki Miksin silmän tarkemmin. Kaksi pientä naarmua sieltä löytyi. Onneksi ei muuta. Silmän vieressä oleva arpi kertoo, että "läheltä piti" -tilanne se kuitenkin oli. "Tikkusiskolla" oli tällä kertaa tuuria matkassa.

Salli%20kanipusikossa-normal.jpg

Salli oli mukana treeneissä vain sunnuntaina. Kävivät koiratiiminsä kanssa agilitykisoissa Varkaudessa lauantaina. Sieltä ei tällä kertaa käsitykseni mukaan muuta, kuin hyviä kokemuksia.

Sanna sai pari viikkoa sitten kannustuksen myötä rohkaistua itsensä ja uskaltatui mukaan englanninkieliseen koulutukseen. Ja aloitti sen suoraan kaniaitauksesta! Koirakko oli Darrenille siis aivan uusi ja nuori vaalea nainen hieman taisi epäilyttää. Hän kysyi Sannalta "Does Your dog stop on whistle?". Sanna vastasi, että "Yes". Niin oli kielimuuri ja epäselvyydet selvitetty.

Salli sai kulkuluvan, jonka se käytti hienosti hyväkseen. Ylläolevassa kuvassa se tulee ulos risukasasta ja suuntaa kohti seuraavaa. Hyvin koulutettu koira työskenteli hienosti kaniaitauksessa. Liikkui hyvin maaston kattavasti ja noudatti ohjaajansa pieniä merkkejä nöyrästi. Ylösajoa se ei saanut, sillä yhden vähäisistä pillikäskyistä Sanna antoi juuri kun se oli tuuppaamassa kania taipaleelle! Ja Sallihan totteli. Hienoa työskentelyä joka tapauksessa ja hyvin edennyttä osaamista hyvässä valmennuksessa Superässät ovat tehneet! Unohtamatta lainkaan Sannan hyvää koirankouluttajataitoja.

IMG_0368-normal.jpg

Myös Salli teki monenlaisia noutotehtäviä sunnuntaina iltapäivällä. Kaikki sujuivat hienosti hallittuihin luovutuksiin asti. Darren lataa starttipistoolia seuraavaa tehtävää varten.

IMG_0369-normal.jpg

Sanna katsoo huolestuneena taakseen, miettien mitähän tulee seuraavaksi... Salli odottaa rennosti vain selkeää tehtävänantoa.

Viimeinen tehtävä oli noutaa dami takana pilkottavasta lammesta. Siten, että koira jätettiin istumaan vihreälle ruohokentälle ja dami heitettiin sen taakse lampeen. Ohjaaja vietiin yleisörintaman taakse pellolle. Koira sai siis pitkältä etäisyydeltä, yleisön takaa noutoluvan.

Salli toimi hienosti. Ensimmäinen suoritus ei mennyt ihan nappiin. Salli kävi katsomassa damisuunnan ja palasi takaisin ilman noutoa. Sanna vihelsi palaavalle koiralle pysähdysmerkin, jonka se jätti noudattamatta. Siitä koiralle ojennus ja palautus siihen kohtaan, jossa merkki annettiin. Uusi yritys ja tehtävä onnistui.

Darren halusi ottaa sen alusta asti uudelleen. Nyt varmistettiin, että koira markkeeraa damin putoamisen veteen. Lähetysetäisyys pidettiin samana.

IMG_0423-normal.jpg

Tässä Salli menee...

IMG_0432-normal.jpg

Ja tässä Salli palauttaa. Hieno suoritus. Upeaa työtä Superässät!

Mukava tapahtuma takana ja seuraavaa jo suunnitellaan. Kiitokset Jukka ja Nina järjestelyistä!

Kotona palattiin arkiseen aktiivilomaan heti aamulla.

IMG_0002-normal.jpg

Etupihan asfalttityömaa alkoi. Joona ja Samuel tulivat myös isoja koneita katsomaan. Ne sitten jaksavat nuoria miehenalkuja kiinnostaa!