Olimme parin viikon ajan etsineet syytä taloomme tulleeseen pahaan hajuun. Syytä etsittiin kaikkialta - siivottiin ja tuuletettiin - mutta haju tuli aina uudelleen. Tuttaviakin haistateltiin :) samoin tuloksin, mutta syy jää mysteeriksi. Kunnes yhtenä iltana Juha alkoi tutkia keittiön allaskaapin alaosaa. Peitelevyn alle oli sokkelin rajaamalle alueelle syntynyt ekologinen kosteutusallas. Varsinainen noitakeitos. Sinne oli valunut ja varastoitunut keittiön lavuaarista ja tiskikoneesta poistunut, pääosin nestemäinen sisältö falskanneen tiivisteen suomalla mahdollisuudella.

Juha aloitti pikaisesti nesteen äyskäröimisen sinne, minne sen kuuluikin päätyä. Haju oli meidän mielestä kuvottava, mutta Muun mielestä vastustamaton. Maistaahan sitä piti ja äyskäröinnin tiiimellyksessä se ehti apajille pariin otteseen noitalientä latkimaan. Koira poistui tapahtumapaikalta, kun asia sille riittävän selkeästi viestittiin. Ilta kului kosteuden poistamisessa ja tapahtumaa taivastellessa. Hyvää asiassa oli, että pahan hajun lähde oli löytynyt.

Aamulla huomasimme Muun kuonosta tulleen totuttua täyteläisemmän, kuten kuvasta näkyy. Ihmettelimme, mistä moinen voisi johtua, sillä hyönteisiä ja käärmeitä ei tietääksemme lähimailla tähän vuoden aikaan ollut. Muut asiat pyörivät päässä enemmän ja kun koira oli täyteläistä kuono-osaa lukuunottamatta muuten normaalin oloinen, lähdimme töihin tavalliseen tapaan. Kun palasin iltapäivällä kotiin, oli Muun koko pää turvoksissa ( siitä en ottanut valokuvaa ...), joten eläinlääkäriin oli lähdettävä.Tutkimusten ja pähkäilyjen jälkeen päädyttiin kortisonipiikkiin ja tilanteen seuraamiseen. Piikki siis niskaan ja onneksi koira palautui entiselleen viikonlopun aikana. Tosin oksenteli mahan sisältöä tyhjäksi. Noitaliemi ei siis ollutkaan enää hyvää.

Allaskaappi näytti vahinkotarkastajan käynnin aikana tällaiselta (pakastekaappi on poistettu vierestä). Parketti on vaurioitunut, samoin allaskaapin takana oleva eteisen tuulikaapin lattia. Koko alakerran lattia menee uusiksi kuivatuksen ja viemäröintikorjausten jälkeen. Samalla päädyimme sitten myös keittiön purkuun eli myöhemmäksi suunniteltu keittiöremontti siirtyi sitten aikaisemmaksi.

Tänään allaskaapin kohta näyttää tältä. Viemärin kohta on avattu ihan hiekkapohjaan saakka. Kuivatus on menossa ja me elämme nyt sitten täysin ilman keittiötä. Karavaanaritaidoista on ollut hyötyä. Tällä hetkellä suunnittelemme keittiötä ja sen myötä tulevia kustannuksia. Unelmista lähdetään liikkeelle ja tarjouskierroksen jälkeen mietitään, mihin päädytään. Varsinaisten korjaustöiden alkaessa ajankohtaiseksi tulee myös ihmisten ja tavaroiden siirto tilapäismajoitukseen, kun koko alakerta pitää tyhjentää. Jee :(