Kesäloma alkaa juhannukselta ja sitä ennen on kova ruuhka saada luvatut työt tehtyä, jotta lomasta pääsee nauttimaan. Pennun sivistämistä on kuitenkin tehty ihan arjen lomassa, niin kuin asiaan kuuluukin.

Harjoiteltu on ihan arkisia asioita, kuten sisäsiisteyttä, ei-sanaa, luoksetuloa ja noudon alkeita sisällä. Kovasti on maailmassa opittavia asioita. On tutustuttu myös erilaisiin ihmisiin ja koiriin. Viikonloppuna tehtiin pidempi autoreissu Pyhännän mejä-kokeisiin ja sekin sujui ihan moitteettomasti. Asuntovaunussa ja autossa osataan olla kiltisti myös ihan yksin.

Hihnan kanssa kulkemiseen Miksillä on tarjota myös vaihtoehto :)

Mejä-kokeiden jälkien teon välillä käytiin Ahvenlammella koiria uittamassa ja treenaamassa. Miksi oli myös mukana ja tutustui omaan tahtiinsa uuteen elementtiin.

Aikuisten treenejä se rauhoittui totisena seuraamaan.

Luovutuksiin saatiin sopivasti vaihtelua ja vaikeusastetta Miksin häärätessä ympärillä.

kuva: Jaana Sagulin

Muu palasi hienosti takaisin mejä-koeuralleen äitiysloman jälkeen. Ensimmäinen startti voittajaluokassa ja tuloksena VOI 1 45 pisteellä, jolla sijoittui koko kokeessa toiseksi parhaaksi koiraksi.

Muun arvostelu tuomari Jouni Simoselta:

Nopea, ohjattu lähtö. Muu lähtee pitämään reipasta vauhtia jäljen päällä ja sen yli risteillen. Ensimmäinen makaus ohitetaan. Katkokulma selviää pienillä lenkeillä. Toinen osuus tarkkaa ja nopeaa jäljestystä makaus tarkasti merkaten. Toinen kulma suoraviivaisesti. Kolmas osuus jäljen yli risteillen makaus merkaten. Kolmas kulma suoraviivaisesti ja osuus ripeästi jäljen yli risteillen, makaus ohitetaan. Sorkalle tullaan suoraan ja se tuodaan ohjaajalle. Hyvä nopea jäljestäjä, mutta valitettavasti makausten merkkaus ei onnistunut tänään.

Muun suoritukseen ja tulokseen olemme itse kovasti tyytyväisiä, sillä makausmerkkamisten treenaukseen emme ole panostaneet.