Perinteinen metsästyskoekauden avaus suoritettiin Iin vesilintukokeessa. Sorsastus alkoi torstaina, mutta aloitukseen emme menneet, koska väkeä oli lähiranta-alueet täynnä. Ampumaradalla oli hyvin tilaa ja Juhan kanssa kahdestaan vietimme laatuaikaa savikiekkoja ampuen.

Joku sai siis rauhassa säästää voimiaan viikonlopun vesilintukoetta varten. Tavoitteena oli saada kokoon vesityöpisteet syksyn fasaanikokeita varten ja saada Juhalle kokemusta koiranohjaajana. Väisäsen Hannu lähti mukaan varmistamaan pudotuksia, vaikka Juha itse asetta kantoikin.

Lauantaina ensimmäinen tunti mentiin vesilintuhakua, mutta erälle ei saatu tapahtumia aikaiseksi Joku uutterasta työskentelystä huolimatta. Jatkoerälle lähdettiin lehtokurpan metsästykseen. Joku vaihtoi vesilinnun hakutyöskentelyn lehtokurpan tiheään ja nopeatempoiseen lähihakuun. Ylösajoja kurpalle kertyi kaksi. Kolmas lehtokurppa karkottui siivilleen arkuuttaan hieman ennen Jokun hakukuvion sinne asti saapumista. Hannun täsmälaukaus ja pudotus sekä Jokulle markkeeraamaton, ohjattu nouto kauniisti ohjaajan käteen. Tuloksena VOI 1 ja pisteitä 106.

Lauantain koe-erän aikana Joku tarttui todella tiukasti hännästään kiinni männynnäreeseen ja yritti rajusti tempoa itseään irti. Irrottautuminen onnistui vasta Juhan saavuttua apuun ja kova työ oli ollut Juhallakin. Häntä oli kietoutunut 1,5 kierrosta näreen ympärille ja ote märistä häntäkarvoista oli tiukka. Koesuorituksen päättymisen jälkeen katselimme huolestuneita koiran takaosan arkomista, mutta ulkoisia vaurioita ei ollut kuitenkaan näkyvillä. Sunnuntaiaamuna koira oli innolla lähdössä kohti uusia haasteita.

Aikaisin sunnuntaiaamuna sain Juhalta tekstarin, jossa kerrottiin ensimmäisen sorsan olevan jo repussa. Toinen sorsa saatiin erän loppupuolella haavakkojahtina. Tunnissa koetulokset kasassa ja sorsalinnuilla. Koko koe-erän koira oli suorittanut uimasillaan ja saikin työskentelystään huippupisteet. Hausta täydet viisi ja vesityöskentelystä neljä pistettä. Kaikki yhteensä 117 pistettä ja VOI 1 jälleen. Iissä "oikean käyttövalion" arvoon vaaditaan kolme VOI 1 -tulosta vesilintukokeesta ja ne tulokset Jokulla ovat kasassa. Juhan kanssa Joku on kilpaillut nyt kolme kertaa ja joka kerta VOI 1. En ole katkera enkä kateellinen. Kunhan mainitsen faktat...

Viikonlopun pisteet laskettiin molemmilta päiviltä yhteen ja niiden perusteella jaettiin kiertopalkinto. Taskisen Timon muistin mukaan koskaan aikaisemmin ei ole taidettu saada kyseiseen kisaan mitalikolmikkoa, joiden kaikkien yhteenlasketut pisteet ovat yli 210.

Viikonlopun parhaat koirat ohjaajineen ja tuomarit. Juha&Joku sekä Vesa Ryhänen ja nuori lupaus Fågeljägarens Snipe. Tuomarit takana vasemmalta Ari Grönstrand, Jyrki Vuopohja (arvosteli Jokun lauantaina), Ilkka Klaar, Timo Taskinen ja Jouni Klaar (arvosteli Jokun sunnuntaina). Tuomareista kuvasta puuttuu Koistisen Antti, joka ehti jo lähteä.