Mutku luetaan aikuiseksi ja tasa-arvoiseksi koiraksi laumassamme. Se hyväksytään nukkumaan samaan läjään, eikä häädetä kauemmaksi.

IMG_20190322_220629.jpg

Käytiin napakka automatka SPME-tuomareiden neuvottelupäivillä Ähtärissä. Yksi yö oltiin hotelli Mesikämmenessä. Nämä koirat ovat mukavia ja tottuneita reissaajia niin autossa kuin erilaisissa majoitustiloissakin. Sinne asettuvat, minne tuttu makuualusta laitetaan. Eivätkä stressaa yhtään. Ottavat ilon irti uusista ulkoilureiteistä ja siellä olevista hajuista. Sen jälkeen on hyvä ottaa tirsat.

IMG_20190322_221613.jpg

 

IMG_20190323_094810.jpg

Muu täyttää parin päivän kuluttua 10 vuotta. Kuva otettu eilen Ähtärissä. Hyvässä kunnossa on edelleen ja mieli virkeä. Meillä on pidempään ollut koirien lihashuolto tauolla luottohuoltajamme Kirsin sairastuttua vakavasti. Helmikuussa sain viimein ajan uudelle hyvälle, Mika Toivaiselle. Ensin käytin siellä Muun. Mika kävi koiran huolella läpi ja lonkan koukistajat tarvitsivat hieman erityiskäsittelyä. Muilta osin Mika kehui koiran erinomaista lihaskuntoa, varsinkin ikä huomioiden. Se oli kiva kuulla.

IMG_0118.jpg

Seuraava aika varattiin sitten Miksille. Kuva otettu viikko sitten täällä Oulunsalossa. Kerroin Mikalle koiran nivelterveystilanteen ja hiljattain otetun kontrollikuvan lonkista. Liki tunnin lihaskäsittelyn jälkeen Mika sanoi, että koira on kaikin puolin tasapainossa, eikä kipeitä alueita siinä ollut havaittavissa. Lihasmassa painottuu enemmän eteen kuin taakse, jolla koira on tasapainottanut tilaansa ja lopputulos on kaikilta osin hyvä. Kesällä lihasta saadaan taaksen vesitreeneillä ja talvella lumihnki toimii hyvänä vastuksena. Molempia Miksi tekee mielellään.

IMG_20190323_092557.jpg

Mutku on timmissä ja tiukassa lihaskunnossa. Kuinkas muutenkaan, kun on tasaisesti touhussa ja liikkeessä aamusta iltaan. Iän myötä liikkumiseen ja touhuamiseen on tullut koko ajan myös enemmän järkeä. Rakastettava ja sympaattinen eläin <3