Syksy on jatkunut mukavasti metsästyksen parissa. Pari napakkaa pakkasyötä nujersi ne viheliäiset hirvikärpäset, niin Lumijoellakin on tutuissa maastoissa hienoa kuljeskella.

IMG_2379-normal.jpg

Nuotiopaikalla on mukava pitää välillä taukoa ja sen jälkeen jatkaa kulkemista. Kumpikin omalla koirallaan, eri maastoissa. Vähäinen on edelleen riistan määrä, mutta ne muutamat tapahtumat sitäkin sykähdyttävämpiä. Sunnuntaiaamuna kuului laukaus Juhan ja Muun maastosta. Ja pian sen jälkeen tuli kännykkään tämä kuva.

10703556_10202503444338809_9465735432914

Ilman tekstiä. Ei kai siihen sitä tarvitakaan. Hieno saavutus, joka helposti laittaa sanattomaksi.

Sain minä Juhalta toki tarinan puristeltua. Kovin oli tyytyväinen koiraansa. Milloinpa ei olisi ollut.

Muu oli työstänyt linnun kuusitaimikon heinikon seasta. Hienolla ja kertovalla hakukuviolla. Se ilmeisesti sai kohteen hämilleen ja niin haastavalle linnulle tuli tyylipuhdas spanielin ylösajo. Siitä hämmentynyt lintu nousi puuhun katsomaan, mikä ihme sen aamutoimia oikein häiritsi. Puuhun nousu osui Juhan ampumasektorille. Siisti laukaus päähän ja niin putosi lintu kuolleena maahan. Noutoa siihen ei tarvittu, vaan Muu sai kutsun Juhalta tulla yhdessä ihailemaan hienoa saalista. Keittiöosasto iloitsee siististä riistalaukauksesta.

Metsästä paluu tapahtui Juhallakin ns reppu tyhjänä. Kun ei tuo saalis sinne sopinut. On se vaan komea ilmestys.

IMG_0033-normal.jpg