Metsästyskausi päättyy cockereiden osalta tänään. Meilläkin oli suunnitelmia kauden päätösjahdin suhteen, mutta ne jäivät toteutumatta, kun sitkeä flunssavirus astui ovesta sisään ja asetti ihmiset lepotilaan.

10256895_980286591999377_302520548063387

Salli ja Sanna pääsivät Ringon ja Cappen kanssa päätöspäivän fasaanijahtiin. Mukava päivä näyttää olleen. Hienoa, että ovat päässeet Capen johdolla tutustumaan tähän cockerille niin hyvin soveltuvaan lajiin. Niiden kokemusten myötä koiran lahjat hioutuivat vaihe vaiheelta yhä parempiin koetuloksiinkin. Unohtamatta lainkaan koiran saamaa erinomaista perustottelevaisuuskoulutusta. Tästä on hyvä jatkaa ensi syksynä.

PSSK%20paras%20mets%C3%A4styskoira.jpg

Mekin sytytimme rauhan kynttilät olohuoneessa. Vieressä Miksin saavuttama Pohjois-Suomen Spanielikerhon vuoden metsästysspanielin upea kiertopalkinto. Siinä se nyt kimaltelee muistuttaen viime syksyn hienoista hetkistä.

Mutta kuinka nämä tehokkaat turbot sitten ihan oikeasti telakoituvat kuuden kuukauden metsästystaukoon?

11025175_980286631999373_154607377100585

Vuodesta toiseen ne osallistuvat koko sielullaan ihmisen metsästyshaaveiden täyttämiseen. Ylläolevassa kuvassa Ringon suussa isokokoinen sorsa. Näyttää nopeasti katsottuna ihan siltä, kuin niitä olisi kaksi.

Siihenkin nämä kyllä pystyvät. Ahto teki yhtenä päivänä ohjautun noudon treeniä. Meni suoraan ohjatulle damille ja sen suuhun kopattuaan haistoi lähimaastosta toisen. Meni suoraan sen luokse ja ajattelin, että hitsi se vaihtaa. Mitä vielä. Otti senkin suuhunsa ja toi kaksi yhdellä kertaa. Hillitön on työmoraali näillä.

IMG_0012.jpg

Muun turkki on pysynyt jokseenkin hallinnassa eikä radikaaleihin toimenpiteisiin ole sen vuoksi onneksi tarvinnut ryhtyä. Sterilisaatiosta huolimatta meillä on ihan samanlainen Muu kotonamme kuin ennen toimenpidettäkin.

IMG_0003.jpg

Kun Muu pitkästyy, se alkaa jyrsiä peittoja. Nyt kun olemme flunssaa poteneet ja käyneet koirien kanssa vain pakolliset fyysisen tarpeen tyydyttävät lenkkeilyt, aloitti Muu peittonsa kuljettamisen ympäri taloa. Ja rei'ittämisen.

IMG_0116.jpg

Niin sata lasissa sekin aina lähtee kaikkia tehtäviä suorittamaan. Nyt pitää vain ryhdistäytyä ja alkaa niitä koirille järjestämään. Ilman turhaa nillittämistä jäisesta ja sohjoisesta kelistä. Nämä koirat ovat syntyneet tekemään.

IMG_0075.jpg

Tai kun koira on sellainen kuin Miksi. Tasapainoinen ja helppo koulutettava. Mikä tahansa juttu, niin kaikki se on oppinut todella nopeasti. Koulutukseen ei siis mene aikaa juuri lainkaan. Samantyyppiset treenit toki sillekin kerta toisensa jälkeen maistuvat, mutta silti jotain uuttakin pitäisi keksiä.

IMG_0094.jpg

Lenkillä se löytää toki puuhaa itsekin. Ja yksi jonkinlainen hupi sille on löytynytkin. Nimittäin tavaroiden löytäminen ja piilottaminen. Tässä on maastosta löytynyt hanska. Siinä on sininen merkkinauha, joka kertoo sen olevan ilmeisen varmasti jonkin palveluskoiraharrastajan esineruututreenistä. Liekö jäänyt löytymättä? No nyt on löydetty ja topakalla, hieman hiipivällä askeleella sitä kuljetetaan uuteen kohteeseen.

IMG_0086.jpg

Aarteelle etsitään uusi piilo ja tungetaan se sinne. Tämä työvaihe on huvittavan intensiivistä. No - hupinsa kullakin.

 

IMG_0084.jpg

Mejä-treeneihin ei vielä oikein voi alkaa, joten tämä puuhakas yksilö aloittaa viikon kuluttua toko-treenin. Ilmoitin meidät toko-kurssille. Molemmat.