Tänään olimme taas koko joukkueella lenkillä. Kun mukana on koko poppoo sekä treenikassit, ei kamera mahdu kuvioihin mukaan. Harmi, mutta yritän kertoa päivän tapahtumista vanhojen valokuvien kertomana. Nyt siis mielikuvitusta reilusti peliin :)

Lenkille lähteminen viikonloppuisin etenee "slow life" -tyyliin. Se ei luonnollisestikaan ole koirille se mukavin tapa. Siksi meitä muistutetaan asiasta erilaisin tempuin. Ensin Miksi aloittaa polvitaipeisiin tönimisen. Kun aloitan ulkovaatteiden pukemisen, se ilmaisee tyytyväisyyttään hurisemalla. Ääntely on eräänlaista ulvomisen ja murinan välimuotoa. Hieman saman sävyistä ääntelyä, kuin Muukin tekee. Se säestääkin tytärtään usein, kantaen samaan aikaan jotain nappaamaansa vaatekappaletta. Yleensä jotain sellaista, joka minun oli tarkoitus pukea ylleni. Ei siis mitenkään hyödyllistä toimintaa.

Ennen treenien alkua koirat verryttelevät vapaassa muodostelmassa sinkoillen sinne tänne. Sisarukset ovat vaihtamassa älytöntä keskinäistä repimistään välinekisailuksi. Milloin on yhteisen mielenkiinnon ja kisailun kohteena pitkä puukeppi, milloin maastosta löytynyt hanska.

Miksi on narttukoiraksi mukavan suoraviivainen. Se oppii asiat hyvin nopeasti ja suorittaa ne sen jälkeen eleettömän piiruntarkasti.

Jos se ei jotain asiaa ymmärrä, siltä menee jalat alta. Tuloksena on valahtaminen tähän asentoon. Tuo muutos aktiivisesta koirasta kaurapuurotytöksi on älyttömän nopea. Koira menee aivan lötköksi.

Tuon asennon yleistyminen johtuu siitä, että minä en pysty pitämään pokerinaamaa. Selvästi positiivinen huomio palkitsee koiran käyttäytymistä. Tämän päivän treeneissä ilmiö nähtiin kanipallonvierityksessä. Miksi istui paikallaan pillipysähdyksen jälkeen ja vieritin kanipallon sen edestä. Koira nappasi sen suuhunsa ja kielsin. Heti mentiin lötköpuuroksi. Kun sain koiran takaisin pystyyn, se suoriutui uudistetusta tehtävästä mallikkaasti.

Ahto suorittaa treeninsä halukkaasti ja hyvin. Se on aktiivinen koira myös "ei saa osallistua" -treeneissä. Tässä asennossa se tönötti koko Muun treenin ajan. Laittoi välillä jopa ranteensa kauniisti ristiin.

Muu on suorittajana piiruntarkka ja nopea. Sen pinna kiristyy silmin nähden, jos se ei onnistu Juhan antamasta tehtävästä ja sitä joudutaan helpottamaan. Varsinainen "hikipinko".

Joku taas on hyvin leppoisa. Sille käy oikein hyvin nuorison esimerkkinä suoritettava "ei saa osallistua" -treeni. Siitä kun saa makupaloja palkaksi.