Elokuun kymmenes päivä antaa luvan kyyhkyjahtiin. Saimme kutsun hyvään seuraan, eteläisempään Suomeen ja otimme sen ilolla vastaa. Perjantaina töiden jälkeen suunnattiin aamulla pakattu auto taipaleelle.

usvainen%20aamu.jpg

Kokoontuminen aamuneljän jälkeen ja hajaantuminen passipaikoille. Osa ryhmästä oli päässyt aloittamaan jo perjantaiaaamuna. Hyvistä tilanteista oli päästy spanieleiden kanssa nauttimaan ja me toivoimme samaa. Mutta on se nautinnonarvoista jo nauttia luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta. Keli ei olisi voinut olla parempi.

Miksi%20passissa.jpg

Nimenomaan siitä hiljaisuudesta me Miksin kanssa omalla paikallamme nautimme. Olin unohtanut sekä kameran että kännykän autoon, joten tilannepäivityksiä en päässyt somettamaan. Enkä muiden viestittelyjä seuraamaan. Nämä kaksi kuvaa ovat puuhaihmisemme Sannan sunnuntaiaamuna ottamia. 

Kaikki tiimissämme olevat koirat toimivat n neljän tunnin mittaisissa passeissa upeasti. Hiirenhiljaa, mutta silti tarkkaavaisina. Kun pudotuksia tuli, kävivät piilosta suorittamassa nopeat ja tehokkaan eleettömän noudot. Ja vaihtoivat sen jälkeen moodinsa taas aktiiviseen ja hiljaiseen tilanneseurantaan. 

15%20koiraa.jpg

"After huntia" vietimme Sannan ja Heikin vieraina hyvin syöden ja saunoen. Kuvassa koko lauantaiporukan koirat. Laskin, että siinä ovat sopuisasti viiden eri perheen koirat yhden perheen kotipihalla. Neljää eri rotua, yksi juoksuinen narttu, kolme urosta (alaikäisiä tosin) ja ikähaitari 6kk - 10v.  Yksi koirista (Mutku) jää kuvassa Muun taakse, eli kokonaispääluku on 15 kpl.

hakutreeni%C3%A4.jpg

Kun passissa olo päätettiin, nautittiin porukalla ja maanomistajien kanssa molempina päivinä yhteinen brunssi. Sen jälkeen treenailtiin koiria, niin saimme kaikki vähän liikettäkin.

hakutreeni%C3%A42.jpg

Miksin häntä on toipunut hyvin. Ei ole vielä täysin kunnossa, mutta kantoasento on parempi ja häntä myös heiluu. Tässä vedetään hakukuviota avopellolla matkalla kohti reunustiheiköitä. 

puolivuotiskuva.jpg

Mutku sisaruksineen täytti jo 6 kuukautta. Tässä koko pentue yhteiskuvassa. Fyysinen ja psyykkinen kehittyminen on sujunut kaikilla hyvin. Toivotaan samaa myös jatkossa.

IMG_20180812_190917.jpg

Sunnuntai-iltana nautittiin kotona kyyhkynrintaa. Oli herkkua.