Syksy alkoi metsästyksen ja kokeiden osalta kaikin puolin mukavin tuloksin. Varsinkin Muun menestyminen ja edistyminen ajoittain jopa pelotti. Ettei nyt vain tulisi pilattua nuorta koiraa liialla ahneudella. Mukavan kanalintujahtireissun jälkeen päätimme laittaa koirat metsästyksen osalta lepovaiheeseen. Siihen saumaan passasi hyvin myös molempien haulikoiden perän viimeiset hienosäädöt. Nyt aseet sopivat molemmille hyvin myös loppusyksyn ja talven paksummissa jahtivarusteissa. Ampumaradalla pitää vielä jaksaa kulkea treenaamassa hienosäätöjen saamista kohdalleen. 

Ihan laakereilla ei kuitenkaan ole levätty. Koiria on lenkitetty tasaiseen tahtiin, mutta koulutustreenausta on vähennetty. Osasyynä on myös operaatio Ruokasalin eteneminen. Juuso on ollut kaverina kunnostamassa entistä keittiön vieressä olevaa makuuhuonetta ruokailutilaksi. Lähinnä se tarkoittaa seinien pohjustusta tapetointiin sekä lattian ja katon pintamateriaalien uudistamista.

Remonttihommat tahtovat edetä pikkuhiljaa yhdestä huoneesta seuraavaan ja visioita meillekin on jo tullut. Saa nähdä, kuinka paljon meitä työllistää lisäksi Iiron muuttoprojekti. Iiro osti itselleen asunto-osakkeen ja siirtyminen Toppilan vuokra-asunnosta omaan kotiin kulkee meidän kautta. Iiron tavaroita on nyt väliaikaisesti sijoitettuna yläkertaan sekä työhuoneeseeni. Hienoa kuitenkin nähdä lastensa etenevän elämässään eteenpäin.

Miesten remonttipuuhien aikana olen ollut lähinnä huoltojoukoissa. Kuljen keittiön (ruoka- ja kahvitushuolto)  ja työhuoneen (Internet) väliä. Ruokataukojen välissä käyn netissä surffailemassa tuttujen kuulumisia Facebookista sekä hakemassa uusia sisustusideoita miesten iloksi :). Digikamerakin on ollut ladattuna ja vihdoin onnistuin tallentamaan Muun omituisen nukkumisasennon. Se ihan oikeasti hyvin tyytyväisen ja rennon oloisena nukkuu tuossa asennossa aina silloin tällöin. Olisivatko asfalttiravilenkit hihnassa saaneet lihasjumit kenties aukeamaan? Vai venytteleekö se jonkun oman systeemin mukaan?

Joku käyttää härsikisti tietyt tilanteet hyväkseen. Äitini antaa koirien nousta sohvalle kodissaan ja äidin saapuessa meille, koirat ovat päätelleet liennytyksen toimivan myös kotisohvalla. Keittiö-työhuone -reissulla sain digikameraani todistuaineistoa Jokun laajentuneesta tulkinnasta. Tänään suunnittelimme äidin kanssa kissanpennun hankinta- ja hoitokuvioita. Varasimme myös liput Jari Sillanpään joulukonserttiin Oulun Tuomiokirkkoon joulukuussa. Aamulla piipahtivat myös Kirsti ja Hilla vaihtamassa kuulumisiaan. Kirstikin lähtee Jari Sillanpään konserttiin, sekä Juhan sisko Arja. Tuntuu ihan täti-meiningiltä, mutta se on välillä ihan mukavaa :)

Sunnuntai-iltana käväisimme pikaisesti Rautsissa katsomassa lattia- ja kattomateriaaleja. Otettiin koirat kyytiin ja käytiin pitkästä aikaa iltakävelyllä Ainolan puistossa. Sorsia oli joka lampareessa. Ja monta. Vastoin ennakkosuunnitelmia siitä tulikin ihan hyvä saalisvietinpaketoimistreeni molemmille koirille.