Muu kävi suorittamassa nuoren spanielin ”rippikoulun” Keminmaan taipumuskokeessa. Tuomarina oli Mervi Jakkila. Päivä oli vaihteeksi muistutus siitä, että koetilanteessa voi sattua vaikka mitä. Vaikka Muu selvitti hienosti kahdella kokeella tiensä mejä-kokeen VOI-luokkaan, oli taipumuskokeen jäljestämisosio sille varsin haasteellinen. Koira lähti tehtävään halukkaasti, kuten ennenkin. Heti lähdön jälkeen se säikähti jotain ja muuttui hyvin epävarmaksi. Onneksi työskentely eteni kuitenkin sääntöjen puitteissa asiallisesti loppuun saakka. Koko porukalla hämmästelimme koiran omituista käyttäytymistä. Autolla koiraa jäljen jälkeen tutkaillessamme huomasimme, että sen pimpsa oli aivan turvoksissa, aristava ja siinä oli piston jälki. Ilmeisesti ampiaisen pisto ja tapahtumatilanne juuri jäljen alku. Nopeasti koira kuitenkin palautui tilanteesta ja jo vesityöosuudella oli oma itsensä. Mitä lienee koiran päässä tapahtumahetkellä pyörinyt?

Taipumuskokeen arvostelu:

Sosiaalinen käyttäytyminen: Toimelias nuori narttu, joka suhtautuu ystävällisesti toisiin koiriin ja ihmisiin.

Haku ja laukaus:  Laajaa näyttävää hakua. Innokas maaston kattavaa, mutta lähinnä ilmavainua käyttävä koira. On opetettu pysähtymään laukauksesta ja jatkaa käskystä näyttävää hakua.,

Jäljestys: Rauhallinen lähtö, joka melkein pysähtyy varovaisesti ja hiljaa edeten 3-4 min ajan sisältäen runsaasti tarkistuksia. Mutta sitten pääsee vauhtiin ja jatkaa loppuosan hienosti kaadolle, jonka omii nuuskimalla.

Vesityö: Ui halukkaasti ja nouti mallikkaasti riistapukin ohjaajan eteen.

Tottelevaisuus: Iloinen nuori spanieli, joka tottelee hyvin ohjaajaansa.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Kehityskelpoinen metsästysspanieli.