Joku täyttää tänään 11 vuotta. Ihmisen iäksi laskettuna se tekee 84 vuotta. Kunnioitettava herrasmiesikä siis. Ikää on enemmän kuin anopillani.

Cockerspanielin keskimääräinen ikä Koiranetin mukaan on 9 vuotta 6 kuukautta. No - mihinkään keskiarvolukuihin Joku ei ole muissakaan asioissa tyytynyt. Joten menee nyt sitten näistäkin lukemista rohkeasti ja reilusti yli.

IMG_0126.jpg

Hyvässä ja pirteässä kunnossa on edelleen. Ikä ja kuljetut kilometrit näkyvät, mutta niin kuuluu tehdäkin. Lihakset ovat alkaneet kuihtua. Vasempaan kylkeen on tullut rasvapatti ja leukaan jonkinlainen ihokasvain. Ne eivät menoa haittaa, joten saavat kulkea kantajansa mukana. Mieli on hyvä ja askellus iloisen hännän heilutuksen säestämää.

IMG_0043.jpg

Lenkeillä kulkee peppu heiluen etulinjassa. Nuorempi väki humputtelee kulkusuunnan molemmin puolin. Pysähtyvät kyllä joka kerta, kun Joku pysähtyy ja alkaa tarkentaa hajuskannaustaan johonkin suuntaan.

IMG_0029.jpg

Jokun päälaelle on ilmaantunut itsepäinen töyhtö. Vaikka kuinka päätä siistin ja nypin, aina tuo sama ilmestys singahtaa esiin. Se on ilmiselvästi totuuden torvi tai viisauden sarvi. Tai ainakin kuudes aisti.

Päiväänsä Joku juhlii ihan arkipäiväisissä touhuissa. Vähintään yksi reipas maastolenkki oman perheen kanssa. Mielellään kaksi. Lenkin jälkeen kupillinen ruokaa (mielellään kaksi) ja kunnon tirsat päälle. Ja herrasmies suuntaa kohti uutta päivää!