Keskiviikkoiltana 4.6 Sanna ja Salli kävivät Toko-kokeessa Riihimäellä, tuomarina Kaisa Lähdesmäki. Tulokseksi saivat AVO 1 pisteillä 173,5p. Se oikeutti luokavoittoon, sillä Salli oli ainoa 7 koirasta, joka sai ykköstuloksen. Mm. Kokonaisvaikutuksesta pari sai 10 pistettä. Toko-säännöt sanovat AVO-luokan Kokonaisvaikutuksen arvostelusta seuraavaa: "Kiinnitetään huomiota ohjaajan ja koiran yhteistyöhön sekä koiran halukkuuteen työskennellä iloisesti". Hienoa työtä taas superässät! Seuraava startti tässäkin lajissa tapahtuu sitten VOI-luokassa.

_AK_4125-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Ylläolevaan Sallin ja Sannan kuvaan on Ala-Kojolan Mikko saanut tallentumaan koiran koulutuksen keskeisen elementin. Molemmin puolisen luottamuksen.

_AK_3439-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Viikonloppuna Salli treenasikin sitten jo syksyn metsästysreissuja varten Kiimingin koulutusviikonlopussamme. Hienosti ja helpon näköisesti sujui sekin, kun perusasiat ovat kunnossa.

Musti (Express) aloitti oman lajinsa työstämisen ensimmäistä kertaa VOI-luokassa. Ja hienosti aloitti. Mejä-kokeen tuloksena VOI 1 pisteillä 44 ja 12 koiran kokeen paras suoritus. Tuomarina Mustilla oli Marika Ahola. Eivät olleet vaativammat ja useammat kulmat Mustille vaikeita, ei myöskään aiempaa vanhempi ja pidempi jälki. Toki niihin oli kotona harjoiteltu, mutta edeltävä AVO-luokan startti oli kolme viikkoa sitten. Siinä välissä Mustikin oli mukana treenailemassa metsästysjuttuja lajiin liittyvässä oman yhdistyksemme Pohjois-Suomen Spanielikerhon koulutusviikonlopussa. Ihan omaksi, Arjan ja meidän iloksemme.

Mustin Mejä-arvostelu:

"Alkumakaus nuuhkaisten. Musti lähtee rauhallisesti ja määrätietoisesti jäljelle. Musti jäljestää ilmavainulla edeten jarrutettuna maastoon sopivaa kävelyvauhtia. Musti jäljestää ihan jäljen tuntumassa. Ensimmäinen kulma ratkeaa laajalla takatarkastuksella. Toinen kulma, jossa katko, mennään vaivattomasti saappanjälkiä apuna käyttäen. Kolmas kulma teettää hieman töitä, mutta selviää itsenäisesti. Makauksista kolmas merkataan hyvin pysähtyen, neljäs vauhtia hidastaen ja muut mennään yli. Kaadolle tullaan suoraan ja sitä jäädään kiinnostuneena nuuskimaan ja nuolemaan. Erinomainen pari, joka voisi hioa makauksien merkkausta."

IMG_1868-normal.jpg

Eikä tässä vielä kaikki. Arjan viestin mukaan: "Minulle maasto oli haasteellinen(ennen sanottiin vaikea:) )Mustille maasto oli ihan hyvä, ja eikö ole niin, että tällainen tiheikkö ei levitä hajuja, joten on itseasiassa helpompi koiralle? Kiitos vielä Muulle ja Jokulle, Tiinalle ja Juhalle mieluisasta koirasta. (on mieluinen ilman ykköstuloksiakin)"

_AK_4970-normal.jpg

kuva Mikko Ala-Kojola

Musti lähtee lomareissulle Arjan ja Taru-jenkin kanssa. Mustin touhujen myötä sekin on parantanut menoaan metsämaastossa tapahtuviin touhuihin. Innolla odottelemme, minkälaisia kuulumisia kesäkierrokselta vielä samme.

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hienoa päättää kuulumiset. Pieni maininta, että Mustin ja Sallin tikkusisko voi hyvin ja toipuminen on sujunut odotusten mukaisesti.