Perjantaina töiden jälkeen pakkasimme auton ja suuntasimme auton keulan kohti Vantaata. Luvassa oli cockerspanielitäyteinen viikonloppu uusien ja vanhojen tuttavuuksien parissa. Perille hotelliin saavuimme hieman ennen puoltayötä.

Aamulla kävin koirien kanssa juoksulenkin Cesar Millanin tyyliin, sillä city-ympäristössä koirille ei ollut luvassa kotona tutuksi tullutta vapaata irrottelua. Hienosti ne tyytyivät kohtaloonsa ja hölkkäsivät reilun puolituntisen seurassani. Virkistävän suihkun ja pitkä aamiaisen jälkeen lähdimme innokkaina kohti viikonlopun ensimmäistä tapaamistamme.

Tutustuimme lähemmin Muun puolisiskoon Iitaan (Ah-Tib´s Flirt) omistajaperheineen sekä Muun pentueveljeen Ringoon (Meryl Black Ring-Ouzel) isäntineen. Koirien vaihtaessa kuulumisiaan omaan tyyliinsä, me ihmiset keskustelimme koirista, cockereista, metsästyksestä ja koirien kouluttamisesta. Iita ja Ringo olivat myös lunastaneet omistajiensa tyytyväisyyden sekä metsästys- että perhekoirina aikaisemmin noutajien kanssa metsästäneiden ihmisten parissa. Ringo on omistajineen jo ehtinyt tasonsa kokeissakin osoittamaan, Iita aloittanee koeuransa ensi kaudella. Etenkin, kun juuri alkanut juoksu sekoitti hieman nuoren neitokaisen ajatuksenjuoksua. Ja aika paljon myös paikalle saapuneiden urospuolisten koirien toimintaa.

CockeriGaala2010%20019.jpg

Vierailun päätteeksi otimme yhteisvalokuvan Ruotsin tuonneistamme. "Riviin järjesty" -kuvio ei sujunut aivan sutjakasti Iitan uroksia houkuttavien signaalien vuoksi. Muu ihmettelee, että mikä tässä nyt on niin vaikeaa...Laumavietti saadaan hetkeksi sijoittumaan sukupuolivietin yläpuolelle ja halutuntasoinen valokuva koirista otettua. Koirat vasemmalta alkaen : Joku, Muu, Ringo ja Iita

Koirista juttelu hyvässä seurassa hämärrytti ajankulun. Jaanan valmistamaa herkullista kanakeittoa syödessämme huomasin kellosta, että se on jo tavattoman paljon. Illan tapahtumat Cockerspanielit ry:n 30-vuotisjuhlaillassa alkoivat jo klo 14.30 ja meillä oli vielä juhlavaatteiden vaihtokuviot edessämme. Lämpimät kiitokset kutsusta ja tapaamistilaisuudesta Jaana, Seppo ja Cappe!

Cockerspanielit ry:n juhlaan Vantaan Fur-Centeriin saavuimme silti ihan hyvissä ajoin. Oman yhdistyksemme Pohjois-Suomen Spanielikerhon tervehdyksenä veimme kaiverruslaatoilla varustetun taulun kiertopalkinnoksi vuoden parhaaalle koeuransa aloittaeelle metsästyskokeissa palkitulle cockerspanielille. Olemmehan yhteistyössä Cockerspanielit ry:n kanssa järjestäneet metsästyskoulutuksia sekä tuoneet englantilaisen cockerispesialistin Andy Robinsonin Suomeen metsästysharrastajia kouluttamaan. Näin ollen toivomuksenamme on oppien konkretisoituminen nuorten koirien esilletulemiseen alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan.

gaala_062.jpg

Tilaisuus jatkui juhlapuheiden merkeissä ja niiden jälkeen siirryimme auditoriosta CockeriGaala-tapahtumaan. Se oli hienosti ideoitu juhla rodun parhaimpien koirien parissa. Ilta eteni hienosti aikataulun mukaan. Parhaat koirat kilpailivat kutsuttuina italialaisen tuomarin arvostelemana shown voitosta. Oli mukavaa nähdä livenä näyttelyissä menestyneitä cockereita, jotka on nähnyt aiemmin vain niminä tulosluetteloissa. Koirat esiteltiin ruokapöytien ympäröimällä catwalkilla.

CockeriGaala2010%20031.jpg

Pöytäseurueemme koostui tutuista metsästysharrastajista. Alkuun emme meinanneet tuntea toisiamme, sillä asusteemme eivät olleet tavanomaisia. Koirista ja äänestä sitten viimeistään toisemme tunnistimme. Hyvän ruoan ja viinin parissa huomasimme kuitenkin juttelevamme samoista asioista kuin ennenkin.

CockeriGaala2010%20036.jpg

Illallisen jälkeen n klo 21 oli parhaiden metsästyscockereiden esittely ennen näyttelyn loppuhuipentumaa. Tässä olemme aulaan kokoontuneina yhteiskuvassa juuri hetkeä ennen cotwalkille astelemista. Koirat ja ihmiset vasemmalta lukien : Aija Manelius&Ladysplit´s Deagol, Jukka Paroinen&FI KVA M-10 Stawaskogens Axa, Kari Pylvänäinen&Wood-Nymph Tina, Juha&Meryl Black Dove, minä&FI J&KVA Meryl Kick-Off, Anne Woivalin&Gun´s Choice Black Pearl sekä Ulla Ruistola&Meryl Sweet Kelly.

Jokun kanssa olimme jo alkusalaatin jälkeen käyneet catwalkilla parhaiden TOKO-koirien esittelyssä. Oli hienoa ja koskettavaa kuunnella illan juontajan Nina Mennan perusteelllista ja hyvin valmisteltua esittelyä koiristamme. Jokaisesta koirasta kerrottiin jotain henkilökohtaista. Erityisen hienolta kuulosti Jokun esittely cockeri-legendana sekä maininta sen omaperäisestä makuullemenotyylistä TOKOn ruutuunmenossa.

Toinen mieltä ilahduttava juttu oli Rannan Jaanan tarjoama viimeistely koirillemme ennen esiintymistä. Jokainen sai turkkiinsa suihkepullosta glitter-kimalletta.

CockeriGaala2010%20043.jpg

Hieman ennen puoltayötä huollellinen ja perusteellista työtä tehnyt tuomarimme löysi voittajansa. Tässä päätöskuvassa tuomari on yhdessä Cockerishown voittajan sekä parhaan pennun ja veteraanin kanssa. Mukana kuvassa myös hienosti koko juhlatapahtuman juontajana toiminut Mennan Nina.

Kotimatkalle lähdimme hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntaiaamuna. Netistä seurasimme jännittyneinä Muun emän S B(b)Ch Timsgarry Bellin päivää Ruotsin Cockerimestaruuskokeessa. Lopullisia ja virallisia tuloksia odottelemme edelleen...