Kennelnimi Fieldlan on peritty Juhan vanhemmilta. He kasvattivat aikoinaan cockerspanieleiden lisäksi myös tiibetinspanieleita. Vuonna 1989, Suomen Kennelliiton 100-vuotisjuhlien yhteydessä luovutettiin Vuolasvirta-palkinto ansiokkaasta kasvatustyöstä. Fieldlan tiibetinspanielit löytyvät täältä http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoirat.aspx?R=231&Nimi=Fieldlan&Kotimaiset=0

Fieldlan-nimen piti olla englantilaisittain oikeampi Fieldland (asuinpaikan Välivainion mukaan), mutta englantia osaamaton appeni Eero jätti hankalalta tuntuvan d-kirjaimen lopusta pois. Kennelliitto hyväksyi nimen sellaisena kuin se oli anottukin.

Juhan äiti Kirsti asuu rivitalo-osakkeessa tässä meidän lähellämme seuranaan tiibetinspanieli Hilla, Perttolan Maijalta Orimattilasta hankittu Olazza Eroiga http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN44791%2F03&R=231 joka on tärkeässä roolissa tässä perheyhteisössämme.

Hilla kävi pitämässä pennuille tärkeän "kokemus päivässä" -oppitunnin. Se kävi kertomassa, että kaikki koirat eivät ole mustia. Ja että vieraisiin suhtaudutaan kunnioituksella, vaikka ne viestivätkin kippuralla hännällä ja hieman lyhyellä naamalla.

Hilla kuuluu talon väkeen ja tietää, missä on koirille sallittu ylemmän tason petipaikka. Sinne se singahti nopeasti huomattuaan perheemme lisääntyneen vikkelillä koiranpennuilla. 9-vuotiaan sinkkuneidin silmissä ei näkynyt ihastusta. Taisi olla ensimmäinen pentujen tapaama vieras, joka ei ollut ilosta lääpällään ne tavatessaan.

Ainahan sitä voi kokeilla liehittelyä. Tässä sitä yrittää "Nimetön" (Mikä?). Ihan hyvä on opetella ahkerasti tiibettiläisten rotujen viileää viestintää, sillä uudessa kodissa odottelee mm. tiibetinmastiffi Lazze.

Hilla viestii selvästi, missä ns. hajuraja kulkee. Se myös ymmärrettiin ihailtavan nöyrästi.

Fieldlan-suvun uudet jäsenet Miksi ja Ahto on merkattu pannoilla, jotta Kirstin on ne helpompi vilkkaasta laumasta erottaa.

Kuvassa näkyy puutarhatonttujen muokkaama kukkapenkki. Juha kysyi yksi päivä, aionko tehdä sille jotain. Aloitin, että ainakin multaa pitäisi ensin laittaa lisää. Jotenkin Juhan motivaatio jatkokuvioiden suhteen loppui siihen ja keskustelu aiheesta päättyi lyhyeen. Uudistamme siis kukkapenkin evoluution avulla.

Historiallinen kuva - kaikki kuusi samassa kuvassa. Neiti "Nimetön"oli aktiivisen sosiaalisella tuulella ja söpöstelee takajaloillaan kohti Fieldlan-äitiä. "Pikku-Joku" on ottanut isänsä paikan Kirstin jaloista. Tuosta isän ja pojan yhteneväisyydestä jotenkin aina liikuttuu. Jokukin makaa aina Kirstin jaloissa. Paitsi ei nyt.

Miksi sai hyväksynnän Kirstiltä. Tunne on ilmeisen molemmin puolinen.