Miksin kanssa päästiin viimein osallistumaan metsästyskokeeseen. Haapavedelle se oli ilmoitettu lokakuussa, mutta se koe jouduttiin perumaan maastohaasteiden vuoksi. Onneksi Raaheen päästiin sunnuntaipäivälle. Lauantaina Juha suoritti ylituomariharjoittelun Grönstrandin Arille. Hyväksytysti.

Miksi%20tarkkana2.jpg

Miksistä on kasvanut hieno koira, jonka kanssa on nautinto metsästää. Persoonalleen tyypillisenä se tekee oppimansa asiat suoraviivaisesti ja selkeästi. Sopivalla teholla eikä tunnu paineistuvan mistään tilanteesta. Mukava oli käydä kokeessa antamassa näyttö ja sen perusteella saada ulkopuolisen osaajan lausunto koiran tasosta metsästyskoirana.

Arvostelevana tuomarina meillä oli Klaarin Jouni. Kahdessa erässä saatiin tapahtumia kolmen ylösajon ja kahden täyden riistatyön verran. Kahteen ensimmäiseen ylösajoon Miksi tarvitsi pysähtymismuistutuksen pillillä, kolmanteen se pysähtyi itsenäisesti. Koeaikaa meille kertyi kahdesta erästä yhteensä 40 minuuttia.

Ensimmäisessä pudotuksessa lintu jäi pomppivaksi haavakoksi. Hienosti Miksi sen sai kiinni. Riistaote oli tosin hankala ja koominen, sillä ilmaan pomppaavasta linnusta se sai takaotteen pyrstöstä. Ja sillä se tuotiin jyrkkäreunaisen ojan yli perille asti. Tuomarin sanallinen lisälausunto on "ensimmäisellä linnulla riistaote epämääräinen. Tästä huolimatta ojan ylitys sujui hienosti". Toinen lintu nousi risukkorinteestä ja se putosi harjanteen toiselle puolelle. Rauhallisessa mielentilassa Miksi odotti noutolupaa. Sen saatuaan koira teki myös toisen noudon suoraviivaisesti käteen asti.

IMG_2557.jpg

Osapisteitä Miksille tuli hausta 8, ylösajosta 9, noudosta 9 ja yleisvaikutelmasta 8. Kertoimien kanssa niistä tulee 86 pistettä, joka on hyvätasoinen VOI 1 -tulos.

IMG_2587.jpg

Hieno koeviikonloppu vietettiin mukavassa porukassa ja hyvissä koeolosuhteissa. Tulostaso oli erinomainen, sillä kahdeksasta koirasta kuusi teki ykköstuloksen. Niistä viisi VOI-luokassa. Hieno viikonloppu kaikista näkökulmista. Jatkoa on suunnitelmissa.