Haapaveden metsästyskokeesta saatiin viiden ylösajon kautta neljä fasaania reppuun. Juha toimi koiran ohjaajana ja minä sain tilaisuuden olla seuraamassa koetapahtumia ylituomariharjoittelijan roolissa. Ylituomarina ja Muulle arvottuna arvostelevana tuomarina toimi Juha Huttunen. Mukavan näköistä työskentelyä, jota oli kiva seurata. Koe-erän lopussa Muu oli jo hieman hämillään runsaasta riistamäärästä ja työskentely jonkin verran herpaantui.  Toiseksi viimeiseen se ei tuttuun tapaansa pysähtynyt ilman käskyä, vaan Juhan piti siihen antaa pieni suullinen muistutus. Seuraavaan (ja viimeiseen) se pysähtyi sitten niin jämäkästi, ettei meinannut lähteä noutoon.

Kaikkiin noutoihin se lähti tuomarin ja ohjaajan luvalla. Kaksi ensimmäistä noutoa olivat vaativia maaston suhteen (pajureunainen, syvä kanava). Toisen noudon aikana kaksi fasaania lähti noudettavan vierestä siivilleen, Muun keskittyessä täysin annettuun tehtävään. Noudoista täydet viisi pistettä :)

Kokonaistulos 113 pistettä ja VOI 1. Kahden vuoden iässä ja kahdeksan hienon koekäynnin jälkeen Muu on melkein käyttövalio. Se näyttelytulos kun vielä puuttuu. T ei ihan riitä valioitumiseen. Näyttelyihin ei ole vielä ilmoittauduttu, mutta eiköhän sitä vielä yritetä, kunhan metsästyskausi päättyy.