Tämän päivän toko-kokeesta tulokseksi EVL2 pisteillä 254,5. Niin ... 1,5 pisteen päähän jäätiin ykköstuloksesta. Harjoittelu oli tuonut tulosta, niin kuin se aina tahtoo käydä. Tunnistamis- ja ohjatusta noudosta saatiin molemmista puhtaat kympit!

Tässä koko koe suoritusjärjestyksessä :

Istuminen ryhmässä 10

Paikalla makaaminen häirittynä 8 Kaksi pistettä menee, kun Joku menee maahan vasta toisesta käskystä. Tuota istumista ja omaa käskyä on treenattu niin paljon, että oppi oli jäädä päälle :)

Vapaana seuraaminen 8,5 Pistevähennystä juosten suoritetusta osuudesta, jossa koira hieman väljenee. Oli hyvä ja tiivis hitaassa käynnissä, jota on treeneissä enemmän hiottukin.

Seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 . Muuten ok, mutta istuminen jää seisomiseksi.

Luoksetulo, seisominen ja maahanmeno 9 Pistevähennys ensimmäisestä pysäytyksestä, jossa koira kovasta vauhdista ei saa itseään pysähtymään ennen oman mittansa täyttymistä. Muilta osin liike sujuu hienosti.

Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo menee nollaksi:( Ruutu oli ollut vaikea jo suurimmalle osalle VOI-luokan koiria. Koirien oli ilmeisen vaikea hahmotaa maneesin takakulmassa oleva ruutu, jonka taakse oli koottu kirjava joukko agilitytelineitä. Joku lähti merkille hyvin ja lähtee käsimerkistä epävarmasti harhailemaan kohti luoksetulonurkkaa. Ohjaukäskyjä menee liikaa ennen kuin saan koiran hahmottamaan ruudun sijainnin ja koska se meni muutenkin epävarmaksi, keskeytin liikkeen.

Ohjattu noutaminen 10

Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten 10

Tunnistusnouto 10

Kauko-ohjaus 9 Kun liikkuu jälleen aavistuksen eteenpäin istu-seiso -vaihdossa.