Viikonlopuksi suuntasimme karavaanimme kanssa Hailuotoon. Lossi oli täyttynyt mejä-harrastajista, kun se Oulunsalon rannasta irtautui kohti Ruotsia. Ihan sinne asti emme toki menneet, vaan puolen tunnin merimatkan jälkeen rantauduimme Hailuotoon. Ohjelmassa oli neljän tuomarin ja 24 koiran koeviikonloppu.

WP_000185-normal.jpg

Sää ei ollut aivan ihanteellinen lomailuun ja ajan viettämiseen hyvässä seurassa. Vettä satoi välillä todella runsaasti. Kokeelle olosuhteet olivat suotuisat. Hailuodon maastot ovat helppokulkuiset ja kauniit, mutta koirille haasteelliset jäljestää. Koirista 11 jäljesti ykköstuloksen ja loppujen kohtaloksi tulivat pääasiassa riistan jäljet, joita koekoertomusten mukaan kuului olleen runsaasti. Meille viikonloppu oli suotuisa ja iloisin mielin kelluteltiin sunnuntaina takaisin kotirantaan.

Ahto_pienennetty-normal.jpg

Myös Ahto saa seuraavan kerran startata lajin VOI-luokassa. Koiran energialataus saatiin nyt suunnattua oikein ja koekertomuksesta muodostui seuraavanlainen:

"Ahto ponkaisee pikaisesti jäljelle, alkumakausta ei ehditä tutkia. Tämä koira nauttii vauhdista, ohjaaja jarruttaa koiran menon sopivaksi. Ahto etenee ilmavainulla aaltoillen jäljen molemmin puolin. Välillä tarkistellen maasta. Ensimmäisen osuuden lopulla hieman laajempaa kaartelua, muut tarkistukset Ahto tekee nopeina pistoina. Ensimmäinen kulma ensin oikaistaan, mutta palataan ripeästi merkkaamaan makaus. Toinen kulma takakautta, makaus jää merkkamatta. Kaato löytyy ja sorkka kiinnostaa. Tämä Ahton vauhdin hurma yhdistettynä hirmuiseen intoon antaa välillä jopa levottoman kuvan työstä. Mutta työ tuli hoidettua!" AVO 1 41p tuomari Lea Foudilainen.

Hieno viikonloppu. Jatkamme tästä eteenpäin!