Iin perinteiseen vesilintukokeseen osallistui ennätysmäärä koiria. Yhteensä 29 suoritusta nähtiin viikonlopun aikana. Tulostaso kokonaisuudessaan jäi vaatimattomaksi lintujen vähäisen määrän vuoksi. Vesi oli matalalla, joten linnut viihtyivät merellä, eivätkä rannan alueella, joissa koemaastot sijaitsivat. Onneksi maastot rantapusikoineen tarjoavat mahdollisuuden saada tuloksia myös lehtokurppajahdissa, joten kaikille vesityöskentelyerässä kiitettävästi työskennelleille koirille voitiin tarjota mahdollisuus hyvään koetulokseen. Muu osallistui ensimmäiseen metsästyskokeeseensa ja yllätti meidät sinnikkäällä työskentelyllään. Lauantaina tuloksen saantiin vaadittiin yli kolmen tunnin työskentely ja kolmen linnun ylösajo. Viimeisenä siivilleen noussut lehtokurppa saatiin onnistuneesti pudotettua ja koiralle markkeeraamaton, tyylipuhdas nouto. Tulos oli AVO 1 ja 112p sekä lauantain luokkavoitto.

Sunnuntaina Muu lähti innokkaasti uuteen jahtireissuun. Samat olosuhteet ja jokseenkin sama lopputulos. Sunnuntaina saatiin edellispäivää alhaisemmat pisteet vesityöskentelystä ja noudosta - molemmista 3 pistettä. Koiran väsyminen näkyi molemmissa, sillä tuloksen eteen piti jälleen työskennellä pitkään, yhteensä 3h. Ylösajoja kertyi peräti viisi, kaikki lehtokurpille.  Tuloksena silti komea AVO 1 pisteillä 105 ja siirtyminen VOI-luokkaan.

Allaolevassa kuvassa Muu istuu topakkana lehtokurppansa kanssa. Silmissä näkyy kurppapöheikkötyöskentelyn jäljet, jotka toivon mukaan saadaan poistettua huolto- ja lepotauon aikana. Huomenna Kirsi hieroo Jokun huoltokäynnin yhteydessä myös Muukkosen läpi.

II2010%20002.jpg

Oma debyyttini koski metsästyskoetuomarin uraa. Lauantaina ja sunnuntaina sain arvosteltavakseni kaksi koiraa Pikkusaarten maastoon. Harmittavasti koirien tulostaso jäi vaatimattomaksi, mutta mukavia tapahtumia kertyi erien aikana. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuna Joroisten kokeessa.

II2010%20006.jpg

Joku-riepu odotti koko viikonlopun ajan omaa jahtivuoroaan, kun näki lähtötouhuilut. Valitettavasti se ei tällä kertaa päässyt kuin asuntovaunumaskotin rooliin. Jokun naamasta näkyy, että rooli ei ollut mieleinen. Vierellä lepäävät väsyneet, mutta onnelliset Juha&Muu.