Päivälleen 10 vuotta sitten saapui tieto, että odotettu pentue oli syntynyt Ruotsissa.

Joku1pv-normal.jpg

Kuva: Maria Mullersdorf

Sisarussarjaan kuuluu 5 urosta ja kaksi narttua.Joku mustista on Joku.

Joku_pentu-normal.jpg

Kick-Off tarkoittaa sanakirjan mukaan alkupotkua ja käynnistystä. Nimi on ollut enne. Jokun luonne ja olemus ovat heti ensi hetkistä lähtien olleet hyvin mieluiset. Jotain sellaista mitä emme aikaisemmin olleet koirien kanssa kokeneet. Siksi olemme halunneet varmistaa, että hyvän olon tunteet koiranomistamisesta tulevat jatkumaan.

Lappi%202008%20045-normal.jpg

Jokun kanssa arki on mukavaa ja se on helppo ottaa mukaan minne vaan. Monenlaisilla reissuilla se on kanssamme käynyt. Tässä lepatusta Varangin tuulisella vuonolla.

JokuvauhdissaTuomo-normal.jpg

Jokun työskentelyinto ja teho ovat erinomaiset. Siksi sitä on ollut hyvin helppoa ja mukavaa kouluttaa moneen juttuun. Joku on älykäs ja onkin usein tarjonnut vaihtoehdoiksi myös sellaisia työskentelytapoja, joita en ole itse hoksannut. Niistä meille on aiheutunut monenlaisia ja ikimuistoisia tilanteita.

Joku-normal.jpg

Joku on kestävä ja sitkeä. Jokaisella jahtireissulla minä olen uupunut kulkemiseen ennen sitä. Tässä Jokun ilme, kun en saanut pudotettua sen hienosti työstämää ukkometsoa.

Lumijoki_jahti2011%20001-normal.jpg

Jos maastossa on riistaa, se kyllä Jokun avulla löytyy. Jos reppuun ei ole saalista saatu, se on enemmän ollut sieltä ammuntaosastolta kiinni. Jokun kanssa on ollut hienoa opetella metsästämään. Tässä yksi loppuun asti onnistunut tilanne, josta koira on selvästi onnellinen.

Muu%202009%20130-normal.jpg

Vaikka virtaa ja tekemisen meininkiä Jokussa on reilusti, osaa se myös ladata akkujaan aina tilaisuuden tullen. Taukohetket hyödynnetään täysin, jotta sen päätyttyä jaksetaan taas tehdä työtä. Koiran energiatasojen ääripäät ovat melkoisen vahvat ja ne vaihtuvat nopeasti.

Muu%202009%20038-normal.jpg

Joku on ystävällinen koira. Yhä vieläkin se innostuu erityisesti pentujen kanssa leikkimään. Tässä leikkiinkutsun saa Vuokko.

Kes%C3%A4loma%202009%20028-normal.jpg

Laumamme nuorten koirien opetuksessa Jokun rooli on merkittävä. Tässä katsotaan järven tapahtumia yhdessä Muun kanssa kesällä 2009.

Joku_isokuva2_peili-normal.jpg

kuva:Raimo Polvi

Toivotaan, että meillä on vielä monta hyvää hetkeä edessäpäin. Hyvää syntymäpäivää Joku!