Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Oulussa olivat Agilityn SM-kisat. Lajia olemme kovasti opiskelleet, koska Salli kilpailee lajin SM-tasolla. Olemme jo oppineet pitämään peukkuja nolla-tuloksen suhteen.

10922587_10204236527935780_5404295026725

Tässä kuvassa Sallin menoa Oulun hallikisassa kuukausi sitten, Mikon kuvaamana.

Hienoja, iloa täynnä olevia suorituksia nähtiin kaikkien koirien ja myös Sallin toimesta. Nuori koira, jolla parhaat ajat iän puolesta vielä edessäpäin.  Ei siellä kovin montaa Sallin ikäistä koiraa edes kilpaillut. Toivotaan kokemuksen kautta lisääntyvän taidon lisäksi myös tuuria tavoitteiden toteutumiseen.

Sijoitus sunnuntaiaamun henkilökohtaisessa SM-kisan ensimmäisessä karsinnassa 98. tuloksella 20 virhepistettä (kolme rimaa ja yksi muurinpalikka tulivat alas a' 5vp) aika 34,60 sekuntia, joka on 3,4 sekuntia alle radalle lasketun ihanneajan. Etenivät radalla 3,4 metriä sekunnissa. Ja millä ilolla!

Heikin kanssa Salli meni lauantaina Cockerspanielit ry:n joukkuejisassa ja siellä vähintään yhtä lujaa. Musta viiva vain oli näkynyt Arjan näytöltä, kun oli Mustin siskon menoa kotona katsonut. Tulos oli HYL kolmesta "kiellosta" kun Salli tulkitsi Heikin viestejä vauhdin hurmassa väärin ja ehti kolmesta esteestä hieman ohi ennen kuin kääntyi ne suorittamaan. Kovasta vauhdista ja hienosta suorituksesta huolimatta se vaikutti parin lämmittelykierrokselta. Heikki on saanut Mersunsa.

093.jpg

Tämän kuvan Juha nappasi kännykkäkameralla katsomosta. Se katse ja tapa, jolla Salli ohjaajiaan katsoo, saa meidät Juhan kanssa aina hyvälle mielelle. Se kertoo niin paljon. Niin koirasta, sen ohjaajasta kuin heidän välillä olevasta fiiliksestä.

Jokaisen startin jälkeen Heikki ja Sanna kommentoivat rakentavasti toistensa suoritusta sekä suorittivat analysoivaa itsearviointia. Tavoitteena auttaa koiraa suoriutumaan radasta mahdollisimman hyvin myös kisatuloksen merkeissä.

096.jpg

Sanna ja Heikki yöpyivät meillä kisaviikonlopun ajan. Sulassa sovussa koirat samassa asunnossa majailivat. Tämäkin kuva on otettu Juhan kännykällä lauantai-iltana, kun keräännyimme yhdessä iltaa istumaan. Salli ja Muu nukkuvat saman tyynyn kyljessä. Ohjaajiensa jalkoihin rentoutuivat myös Hellu ja Hätä. Mikkokin piipahti iltaa istumassa. Enimmillään asunnossamme pyöri kahdeksan eri-ikäistä ja -tyyppistä koiraa - kaikki sulassa sovussa. Ja hyvässä kennelhengessä.

iti.jpg

Tässä kuvassa Salli äitinsä kanssa 25.5.2012 suurin piirtein samassa kohdassa, olohuoneen sohvapöydän alla.