Perinteinen jahtiviikonloppu Ranuan upeissa syysmaisemissa, ystäviemme vieraana on taas koettuna. Aivan mahtava reissu. Kiitos taas Juha ja Päivi!

IMG_0181-normal.jpg

Lauantaiaamuna aloitettiin jahtikävely tutussa muodostelmassa. Rivissä edettiin viiden hengen joukkueella. Minä vasemmassa laidassa, Juha keskellä ja oma Juha vasenkätisenä ampujana oikeana laiturina. Minun ja Juhan edessä laajahakuinen Joku. Muu nyt ei suostu muiden kanssa kuin oman Juhan kanssa edes kulkemaan.

Matkaa tehtiin noin tunnin jakso kerrallaan ja sen jälkeen pidettiin taukoja. Ylläolevassa kuvassa piipunmittainen tauko menossa.

 

IMG_0187-normal.jpg

Yhdellä pidemmällä tauolla laitettiin makkaratuletkin. Se oli kovasti Jokun mieleen. Ja johan tuota oli energiavajetta ehtinyt tulla, kun kahden ihmisen edessä tehokasta hakua teki. Ajeli ensimmäisen parituntisen aikana kolmen yksilön metsopoikueenkin matkoihinsa. Ei ehditty ampumatilanteisiin mukaan, kun ei niitä koiran vauhdin ja etäisyyden vuoksi oikein ehtinyt tulla tarjolle. Informaatiota alueen lintutilanteesta toki saimme.

IMG_0198-normal.jpg

Kun tulet oli sammutettu, jatkoimme matkaa eteenpäin. Pian oikeassa laidassa Muu oli päässyt mukavasti käsiksi linnun hajuun ja työsti tilannetta Juhan kanssa eteenpäin. Lintu kuitenkin karkottui siivilleen hieman liian aikaisin, eikä Juha ehtinyt ampumaan. Lintu suuntasi matkansa kohti linjamme vasenta laitaa. Sieltä oli tulossa ilmavainuinen Joku kohti Muun työskentelyreviiriä. Joku ja koppelo menivät siis reiteillään ristiin. Koppelo lensi suoraan minun edestäni ja sain sen laukauksella putoamaan alas. Joku kääntyi laukauksen jälkeen takaisin meidän puolellemme ja suoritti linnun noudon touhukkaana.

IMG_0215-normal.jpg

Juhat ja Muu tulivat katsomaan tapahtunutta ja onnittelemaan linnusta. Tai tuo jälkimmäinen koski ainoastaan miehiä. Muu nappasi maahan lasketun linnun sumeilematta suuhunsa ja lähti viemään sitä kohti Juhaa. Se oli vahvasti sitä mieltä, että lintu kuului heille. Joukkuehengestä oli sen kanssa tuossa tilanteessa turha neuvotella.