Express-nimellä varustettuna lähti Musti meiltä maailmalle. Jälkijunan ura oli suunnitteilla, joten siitä tuo nimikin.

Mustista ei tullut ihan Pendolino-vauhtista menijää, kuten Ahtosta. Mutta ei Mustikaan joka asemalle pysähdy. Se osoitetun jäljen päässä oleva palkka kiinnostaa eniten. Ja sehän tässä lajissa tärkeintä onkin. Saapua pääteasemalle.

Arjalla alkoi loma ja hän lähti sitä viettämään kahden cockerspanielin kanssa. Se toinen on vaaleampi ja Amerikan mantereella samoista alkuperäaineksista muokattu. On siis ominaisuuksiltaan erilainen kuin eurooppalainen maalaisserkkunsa. Nuo ominaisuudet vaikuttivat myös siihen, että Musti sai "villin kortin" Amerikancockerspanielikerhon Mejä-kokeeseen. Taru toimi enemmänkin kisamaskotin roolissa. Sen tehtävänä on puolestaan hoitaa Arjalle mielihyvää koiranäyttelyistä. Hyvälle mielelle Mustinkin yksi näyttelyreissu Arjan sai. Mutta se näyttelyreissu taitaa Mustille riittää.

Musti hoiti tehtävänsä hyvin. Vuoden kolmas koe ja vuoden kolmas ykköstulos VOI 1 korkeilla pisteillä 46 Koearvostelu tuomari Tuula Svanin antaman on seuraava:

 "Mustille hyvä ohjattu lähtö. Jäljestys maa- ja ilmavainuista ja työskentely aivan jälkitarkkaa. Ensimmäinen kulma, jolla katkos, parilla tarkistuslenkillä, toinen kulma pienellä tarkistuslenkillä ja kolmas kulma hieman laajemmalla tarkastuksella. Makauksista ensimmäinen osoitetaan hyvin, toinen hidastaen ja kaksi muuta viimeistä ylitetään. Kaadolle suoraan, jonka tutkii tarkasti. Hyvää itsenäistä työtä koirakolta mutta makausten suhteen Musti saisi olla tarkempi."

IMG_9774-normal.jpg

Mustin valiokello alkaa olla loppusuoralla. Nyt lähdetään hakemaan sitä kuuluisaa viimeistä ykköstä... Pidämme peukkuja ja iloitsemme tähän astisista tuloksista!