Kesäloma tuli ja meni. Korona-systeemit jatkuvat. Harmillisesti elämme sen suhteen aikaa, jolloin oikeastaan mitään ei voi pidemmän päälle suunnitella. Koiratapahtumia peruttiin aika paljon ja syksyn kokeetkin ovat haasteiden edessä. Toivotaan, että niistä kuitenkin selvitään. Koiria on kuitenkin entiseen tapaan valmennettu sekä psyykkisesti että fyysisesti jaksamaan ja kestämään syksyn metsästystehtävät.

Kiinnipitoaika on tärkeää aikaa metsästyksen onnistumiselle monella tapaa. Saariselän lomalla ulkoilimme sikäläisissä maastoissa ja löysimme sieltä hyvän opastetaulun.

taulu%20win.jpg

Reissu oli kaikilta osin hieno. Mehän saimme Mutkun viimesyksyisen CockeriDerbyn voitosta palkinnoksi kolmen yön hotelliyöpymisen Santa's Hotel Tunturissa Saariselällä. Voimme suositella koira- ja  ihmisystävällistä hotellia! Myös sen ravintola oli erinomainen. Ruoka oli hyvää ja erinomaisesti suomalaisista raaka-aineista valmistettua. Yhtenä iltana kävimme syömässä Laanilan Kievarissa. Lämmin suositus myös sille. Voi kunpa nämä suomalaiset, hyvää työtä tekevät yritykset selviäisivät näistä tämän päivän haasteista! 

Tiimi%20%20WIN.jpg

Tällä tiimillä valmistaudumme syksyyn. Valokuva on otettu Saariselän maastoissa ja kuvauksen ajaksi valokuvaa häiritsevät hihnat on poistettu. Muu tulee jäämään selvästi sivuun jahtireissuista. 11-vuotias koira on edelleen valtavan työmotivoitunut, mutta kropassa on sen verran ikääntymisen merkkejä, että se on siirrettävä oloneuvoksen paikalle. Miksi saa siirtyä Juhan jahtipariksi. Minä jatkan nuorimmaisen kanssa. Muutoksia siis kaikille luvassa. Muu on ollut lenkeillä mukana normaaliin tapaan, mutta treeneissä tehnyt kevennettyä versiota. Mielen terveys ja mukanaoleminen ovat aktiivisen koiran sielulle tärkeitä.

Timmit%20win.jpg

Hyvässä kunnossa nämä ovat. Vasemmalla on 11-vuotias Muu ja oikealla 8-vuotias Miksi. Steriloituja narttuja molemmat, joten ajeltu turkkihan tulee siihen ikäänkuin kaupan päälle. Turkista on otettu pois mahdollisimman tarkoin kaikki pehmeä, risuja ja vettä keräävä höttö pois. Raajoihin on jätetty sopiva määrä risulta ihoa suojaavaa karvaa, mutta se on reilusti saksilla lyhennettyä. Myös päät ovat töyhtövapaat :)

Iäkäs koira ei enää niin helposti saa lihasta kehoonsa, mutta tähän valokuvan minimitasoon on meillä aina pyritty vuoden ympäri. Metsästysreissujen alettua tuota lihasta tulee aina vielä lisää. Normitreeneissä ei vaan saa ainakaan meillä aikaiseksi samaa rasitustasoa kuin itse metsästyskäytössä. Edessä oleva, 2-vuotias Mutku taas saa lihasta muodostettua paljon helpommin. Kuten nämä vanhemmat sukulaisensakin nuorempana.

innokas%20win.jpg

Kyyhkyn ja vesilinnustuksen aloitukset meinät meillä ansiotyön merkeissä. Vähän harmitti, mutta vain vähän. Käytössämme olevat kyyhkymaat ovat vielä puimatta. Ja passimetsästys ei kovasti innosta. Kavereiden FB-päivitykset helteisestä kelistä ja vähäisistä saalismääristä lohduttivat tilannetta.

Nyt kun metsästyskausi alkoi ja koirien kiinnipito loppui, olemme treenanneet metsästysmaastoissa. Viikonloppuna ehtii hyvin. Nyt vahvistetaan osaamisia kylmässä haussa. Se tarkoittaa hakukestävyyttä. "No problem" kertoo Mutkun ilme. Tässä on menty vasta 40 minuuttia. Yksi kurppaparin ylösajo koettuna.

kurppa%20win.jpg

Riistanhajun käsittelyä on vahvistettu vaihtamalla perusdamit ja pallot riistaan ja sillä hajustettuihin esineisiin. Tänään harjoiteltiin noutoja viimesyksyä saaliiksi saadulla ja pakasteesta sulatetulla lehtokurpalla. Sana "Hae" tarkoittaa samaa tekemisketjua vaikka noudettava kohde vaihtuukin. "No problem" kertoo Mutkun ilme.

vesinouto%20win.jpg

Avovesimarkkeerauksia ei enää tällä tasolla ole tehty pitkään aikaan. EIkä sellaisille ole tarvettakaan. Ne ovat helppoja ja ne osataan. Nyt noudetaan kuulomarkkeerauksia ja tarvittaessa ohjauksia kaislikossa. Noudon luovutus on levollinen vaikka totuttu luovutusympäristö on vaihtunutkin. "No problem" viestii Mutku.

v%C3%A4synyt%20win.jpg

Rasitusta treeneissä niin että se tuntuu, mutta ei niin paljoa, etteikö häntää jaksa heiluttaa. Tässä palaillaan Mutkun kanssa maastokierrokselta autolle. Sen jälkeen reilu ruoka-annos ja koira lepotilaan.

medaljonki%20win.jpg

Lämpimässä ja kuivassa sekä rennossa olotilassa ja syvässä unessa palautuvat hyvin. Aivot kertaavat tapahtuneita kokemuksia ja vahvistavat haluttuja hermoratoja. Elimistö palautuu hyvin rasituksesta ja on valmiina seuraavan reissuun. Kaverin kanssa voi muodostaa vaikka cockerimedaljongin aurinkoisella terassilla. Ja kaikki nämä samat kuviot myös jahtikaverina toimiville ihmisille. Syyskuu saa tulla.