Juhannus on perinteisesti merkinnyt minulle kesäloman alkamista. Ansiotyöni parhaita puolia on, että voin niin tehdä. Asiakkaitten sesonkikausi ensimmäisen säilörehunteon kanssa osuu juuri juhannuksen seutuun, jolloin minä voin oikein hyvin vetäytyä sivuun. Opettajan puolisona töihin lähtö ei ole kesäisin kivaa. Ja onhan se mukavaa viettää lomaa yhdessä nauttien. Ainakin minun mielestäni.

Lomajuomat jäähtyvät parhaiten kaivovedessä. Tänä kesänä se oli erityisen kylmää. Molemmilla omat juomat.

Juhannusreissulla mukanaolevien koirien lukumäärä oli neljä. Myös Ahto otettiin mukaan. Iirolle osui yövuoroputki ja Sanni lähti käymään Nepalissa. Hyvin Ahto sulautuu laumaan ja talon tavoille.

Koirat saivat samaa ruokaa kuin aina ennenkin. Me puolestaan nautimme kesäkauden erikoisuuksista. Tässä niistä yksi: tölkkip...ekana. Tipun kriittiset kohdat on suojattu.

Juhannusyö oli entiseen tapaan yötön ja aurinko paistoi. Muu leikitti pentujaan aina välillä. Se sai ne uskomaan, että suussa oleva keppi on alueen ainoa puukeppi. Sen hallinnoimisesta taisteltiin kovasti.

Joku taas kerran selällään rapsuteltavana. Tuota se jaksaa tehdä ahkerasti ja onnistuu höynäämään ihmisiä siihen touhuun. Miksi kokeilee samaa tekniikkaa. Rapsuttaja on vain kovin kaukana. Ahton tekniikka on onnistuneempi.

Kavereiden berninpaimenkoirat Manti ja Emma leppoisina ja mukavina tuttavuuksina tarjosivat "kokemus päivässä" tilille tallennettavaa. Ne ovat tärkeitä pisteitä.

Kovasti rohkeita nämä pennut ovat sosiaalisissa kontakteissaan. Tässä kuvassa Musti lempipuuhassaan kaverinsa Lhatsen kanssa.

Kokemuspankkiin saatiin monenlaisia oppeja. Tässä käytetään vanhempia malleina autossa matkustamisen suhteen. Autossa ollaan sulassa sovussa ja sieltä poistutaan yksi kerrallaan luvan jälkeen. Miksi on sen jo saanut ( = nostettu pois).

Muutama reissu tehtiin pentuporukalla ja sekin sujui mallikkaasti. Mukavan levollinen ilme energisillä koirilla.

Ahvenlammella saimme Juhan kanssa postettua talviturkkimme. Vesi oli hyytävän kylmää, joten se ei tuntunut oikeastaan miltään. Tunto katosi koko vartalosta. Pennut touhusivat aikansa rantavedessä. Siitä ne jatkoivat omin avuin ihan uimasille saakka. Rauhallisina uivat pienen lenkin ja palasivat eleettömästi takaisin lähtöpisteeseen.