Joulukalenterista avattiin tänään ensimmäinen luukku. Mitä kuuluu 12.4.2012 syntyneille cockereille, jotka myöhemmin puutarhatontuiksi nimettiin?

Joukkue on tällä hetkellä 19 kuukauden ikäinen. Sunnuntain lumisella aamulenkillä ynnäilin, missä niiden kanssa tällä hetkellä mennään.

IMG_0739-normal.jpg

Kotilauman kuulumiset päivittelin eilen kunkin omille nettisivuilleen osoitteeseen www.fieldlan.fi. Ylläolevassa, tänään otetussa valokuvassaovat vasemmalta Muu, Ahto, Joku ja Miksi. Olemme juuri saaneet uutiset Sallin tuloksista agilityssa.

Musti_valvooGardantreenit-normal.jpg

Musti (Express) saavutti Mejässä, heti ensimmäisessä kokeessaan hienon ykköstuloksen ja suoritti taipumuskokeen hyväksytysti läpi. Pitkäaikaisen ystäväperheeni koirana elelee, paljon kokeneiden koiraihmisten hyvissä käsissä. On kuulemma järkevin koira, mitä heidän kodissaan on ikinä ruokittu. Se kuulostaa oikein mukavalta. Ylläolevassa, viime kesänä otetussa kuvassa Musti odottaa suoritusvuoroaan vesinoutoihin. Kontrolloi samalla, että muut tekevät osuutensa moitteetta.

Geenien jakotilaisuudessa Mustille osuivat E-lonkat ja 1-polvet. Kyselinkin hiljattain "romulonkkien" kuulumisia ja Mustista sain seuraavan tilannepäivityksen:

"Tällä hetkellä Musti viilettää menemään parin pointterin ja vähän useamman spanielin laumassa ympäri peltoja. Liikkuuhan se vähän hassusti, mutta vauhtia on siitä huolimatta. Muutenkin ollu huomattavasti kovemmalla liikunnalla kun yleensä kun on nyt Tampereella Nyytin korvauskoirana. Oma saksanpaimenkoiranarttu on kasvattajansa luona täyttämässä sijoituskoiran tehtäviä.
Tässä se on nyt vajaan kuukauden pyöriny, kerran oon antanu kipulääkettä kun alkoi lenkillä ontua ja vähän vaisummin linkkasi kotiin. Tosin näyttää että lonkat ei niinkään häiritse/vaivaa, vaan oikean takajalan polvi tuntuu olevan se heikko kohta. Liekö sitten rasittaa sitä normaalia enemmän.

Aika herkästi myös annan kipulääkettä jos koira on selkeästi ontunu tai on jäykän olonen. Mun filosofialla mennään täysiä niin pitkään kun jalat kantaa ja sitten katotaan muita ratkasuja jos kivut alkaa haitata elämää siinä määrin että pitää jatkuvasti rajottaa tekemisiä. Tällä hetkellä ei onneksi tarvi!"

Kuoma_japeltoj%C3%A4lki2-normal.jpg

Kuoma (Elixir) kulkee Hannan kanssa työpisteen (Kannuksen Maatalousoppilaitos, koiralinja) ja Oulussa sijaitsevan kodin väliä. Perheellisen elämää ei silloin ymmärrettävästi viikonlopuiksi sijoittuva koetoiminta motivoi. Sohvakoirana Kuoma ei silti todellakaan elä. Tässä Kuoman kuulumisia.

" Otos Kuoman normaalista työpäivästä. Kuoma on kuvassa peltojäljellä opiskelijan ohjastamana. Tyyli oli mallia höyryjuna Iltapäivällä Kuoma oli Luovin vierailijoiden ( kehitysvammaisia nuoria) harjoittelukoirana. Saivat harjata ja ulkoiluttaa kilttejä koiria. Kuoma oli ollut oikein taitava nuorten kanssa. En itse edes päässyt paikalle, mutta Kuomaan voi luottaa.  Illalla vielä hometreenit ja pikku musta on aika väsy.

Kuoman E-lonkkien suhteen aika samalaisia kuulumisia kuin sisko-Mustiltakin. Kuoman liikkumisessa takapään liike on hieman vino ja toista jalkaa keventää ajoittain. Kuoma on ns. etuvetoinen :) Mitään rajoitteita liikkumisen suhteen en ole asettanut. Tai, noh,remmissä ei lenkkeillä juurikaan koska silloin mielestäni liike huonompaa. Omaehtoista mäkitreeniä ja muuta metsässä juoksentelua saa harrastaa isompien mukana. Vauhti on välillä hurjaa, mutta samoilla periaatteilla mennään kuin Mustinkin kanssa. Mitään jäykkyyksiä tai hyppyhaluttomuutta en ole huomannut, mutta takajalkojen pyyhkiminen ei ole kivaa (alkaa venkoilemaan, joten oletan, että tekee kipeää) Kipulääkettä en ole syöttänyt ollenkaan. Tuota vinoutta olen miettinyt, että kipeyttääkö jossain vaiheessa rankaa.Hierojalla pitäisi kyllä saada aikaiseksi käydä."

Aatu_mets%C3%A42013-normal.jpg

Aatu (Elastic) nauttii hiljaisesta metsänelämästä yhdessä Pekan kanssa. Kivoja kuulumisia on sieltä koko ajan tullut. Pekka vie koiraa järkevästi eteenpäin ja saa siitä toivon mukaan pitkäikäisen ja toimivan jahtikaverin itselleen. Pekka ei ole kiinnostunut koetoiminnasta, joten sen vuoksi Aatua ei  mitä ilmeisimmin niissä nähdä. Ensi vuonna saamme Aatun todennäköisesti mukaan luonnetestiin, joka on toivomuksena tehdä joka tontulle :) Pekka lupautui hihnasta kiinni pitämään. Aatua aina silloin tällöin näemme ja kuvia tulee mukavasti. Kaikista niistä näkee, että myös Aatun asiat ovat elämässä hyvin.

1394430_10151868082438731_1514131379_n-n

Ja entä sitten pikku-muurahainen Salli (Eager) ? Metsästyskoekausi meni ja agilitykausi alkoi. Ylläoleva kilpailukirjaote tältä päivältä kertoo todella paljon. Videot ovat olleet joka kerta upeaa katseltavaa. Näissä kaikissa riittää energiaa myös jahtikauden ulkopuolelle, joten muitakin lajeja on hyvä harrastaa. Tarkempi selonteko Sallin tilanteesta ilmestyy varmaan piakkoin Sannan omille sivuille, joten käykäähän katsomassa http://sannanjengi.blogspot.fi/

Pennut_tiistai%20031-normal.jpg

Tässä tuumailin... Pentue 19 kuukauden ikäinen. Kolmella hieno tulos kolmesta eri lajista (SPME, AGI, MEJÄ, SPA), lisäksi yhdellä "vain" kahdesta lajista. Salli, Ahto, Miksi, Musti ja Kuoma vaihtavat vaivatta ohjaajaa niin kokeissa kuin treeneissäkin. Sanattomaksi vetää... :) Hienoja ohjaajia, hienoja koiria!