Muun turkin kanssa on eletty mielenkiintoisia vaiheita sen jälkeen kun se kohtutulehduksen vuoksi jouduttiin streiloimaan heinäkuussa 2013. Ensimmäinen kuva on otettu ennen leikkausta. Tosin vuonna 2010, mutta leikkaukseen asti Muun turkki säilyi hyvin tuossa kunnossa. Oli aivan ihanteellinen käyttökoiran karva ja helppohoitoinen.

JokuMuu12032010%20004-normal.jpg

IMG_0003-normal.jpg

Alempi kuva samasta koirasta on otettu tänään. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka karva vaikuttaa koiran ulkonäköön yllättävän paljon.

Karvan laatu on pehmeä ja ainakin vielä se on pystytty kotikonstein hoitamaan ilman trimmauskoneeseen tarttumista. Turkin koneella alasajamista yritän kahdesta syystä välttää mahdollisimman kauan. Ensinnäkin koirasta tulisi täysin lyhytkarvainen eli mitään ei olisi ihon suojana. Pääasiassa risukoissa tapahtuvaan työskentelyyn se ei ole sopivaa. Ja toisekseen karvan laatu muuttuisi oleellisesti ja lopullisesti nykyistä työläämmäksi.

Tämän hetken lopputulos on saatu aikaan kampaamalla ja nyppimällä. Konetta on käytetty vain alakaulaan, saksia käpäliin, hännän tasoittamiseen sekä korvien alapuolisten karvojen poistamiseen. Muilta ominaisuuksiltaan Muu on säilynyt ihan samanlaisena kuin ennenkin. Siitä olemme tyytyväisiä.

Ja sitten loppukevennnykseksi oikein hyviä uutisia. Salli oli helmikuussa ALO-luokan TOKO-koira, mutta tällä hetkellä AVO-luokan. Sieltäkin jo hienosti kakkostulos saavutettuna. Samainen Salli oli ennen pääsiäisen pyhiä Agilityn kakkosluokassa, mutta pääsiäisen jälkeen pikkutipusta kuoriutui kolmosluokan agiliitäjä. Onnea Super-Ässät!