Joku on aina ollut kyllä melkoinen koirien sosiaalisen maailman "Peaceman". Aina se on rennolla otteella ja asenteella ympäristöään rauhoitellut. Ja jos on tarvinnut suuttua, niin kertaärähdys ja se on ollut siinä. Hermorakenteeltaan vahvan koiran ei tarvitse itsestään numeroa tehdä. Myös kesäreissu Ringon hallinnoimaan saareen sujui rauhan merkeissä ja nuori Morgan oli mukava leikkikaveri. Myös yhteiselo puolivallattoman poikamiehen, Ahton kanssa on sujunut aina.

Joku_2005.jpg

Tässä kuvassa Joku on parin vuoden ikäinen. Metsästystreeneistä on kuva otettu.

Nyt vuosia on kertynyt enemmän. Ja iän tuomia vaivoja, kuten 12-vuotiaan koiran tilanteeseen usein kuuluu. Vähän pientä kremppaa siellä ja täällä, mutta ei mitään suurempaa. Oikeaan korvaan tullut verikorva ja jonkin verran lisääntynyt juominen huolettivat. Siksi käytiin tänään eläinlääkärissä terveystarkastuksessa.

20160401_103635.jpg

Vastaanotttoaulassa oli monenlaista koiraa omistajineen. Ja erilaisia tilanteita. "Daddy Cool" vain katseli leppoisasti ympärilleen ja rauhoitteli olemuksellaan hätääntyneitä lajitovereitaan.

20160401_110733.jpg

Yleistarkastuksen lisäksi otettiin veri- ja virtsanäytteet. Kuvassa odottelemme tulosten valmistumista. Kaikki olivat normaalilukemissa, joten syytä huoleen ei ole. Sydän- ja hengitysäänet olivat normaalit.

Kaksi ohutneulanäytteellä analysoitua harmitonta rasvapattia saavat sijaintinsa pitää. Jokua en uskalla heppoisin perustein rauhoitukseen ja toimenpiteisiin antaa, sillä sillä ainoalla kerralla (lonkkakuvaus) se lakkasi hengittämästä ja jouduttiin elvyttämään. Sisarpuoli menehtyi hammaskiven poistossa. Jokun hammashuollot on tehty ilman rauhoitusta. Fiksu koira antautuu toimenpiteiseen, kun olen läsnä ja sanon sille "kaiken olevan ok". Ensimmäisellä kerralla eläinlääkäri ei uskonut sen onnistuvan, mutta on sen jälkeen vaihtanut mielipidettään.

Laaja verinäyte, kaikki normaaliviiterajoissa. Virtsanäyte ok. Ikäisekseen suu hyvässä kunnossa. Kivekset ja eturauhanen ok. Eniten ihmetytti oikeaan korvaan ilmestynyt verikorva. Se oli nyt hieman pehmennyt, eikä vaatinut toimenpiteitä. Oikean korvan syväkorvanäytteessä kokkibakteereita ja jonkin verran hiivaa, johon saatiin lääkekuuri. Jokun elämän ensimmäinen korvatulehdus. Verikorva jätettiin operoimatta, koska se oli ilmeisen selvästi pehmenemässä eikä koiraa itseään tuntunut haittaavan.

Eli terveen paperit Jokulle taas saatiin. Keep on going Dear Daddy Cool.