Keskiviikkoiltana oli agility-kisat Orimattilassa. Sieltä alkoi tulla huikean iloisia viestejä. Se ilo tarttui meihinkin, vaikka emme niistä paljoa ymmärtäneet. Onnitteluketjuja oli Facebookissa monta ja ne sisälsivät ylistäviä sanoja loistavista suorituksista. Me kasvattajat iloitsimme tilanteesta ja siitä, että elämäänsä selvästi tyytyväinen koira saa ihmisensä kanssa tehdä sitä, mistä se mitä ilmeisimmin pitää.

Sallin_ekasertti-normal.jpg

Aiemmin olemme aktiivisestikin harrastaneet koiranäyttelyitä. Sieltä on peräisin perustieto, että sertti on hyvä juttu. Nyt Sallilla on agilitysta ensimmäinen sellainen ja valiokello on pyörähtänyt tämän lajin osalta käyntiin.

Lajia paremmin tuntevat ymmärtävät tilanteen paremmin tästä kuvasta:

Sallin_serttilista-normal.jpg

Ja heti pian sen jälkeen tästä kuvasta:

Sallin_0-voitto-normal.jpg

Miksi-siskon kanssa kävimme Oulun kansainvälisessä koiranäyttelyssä kokeilemassa, josko valiokello saataisiin meillekin käyntiin. Sertistä emme niiltä areenoilta edes haaveilleet, ihan se metsämiehen sertti H olisi meille tuonut ilon päivän. Slovenialainen tuomari Rajic Branislav oli ylen ystävällinen ja selvästi hyvin hämillään eteen tulleesta koirasta ja teki parhaansa oudossa tilanteessa.

IMG_0007-normal.jpg

"2 years. Big and extremely long. Perfect coat texture and nice colour. Correct eyes. Skull width and muzzle not in cocker spaniel type. Full dentition. Prominent forechest. Correct topline. Too long loins. Correct angulation. Strong bones and feet. Good tail. Moves well. Stays in french stance with pasterns. Slightly knuckled and not in breed type. Nosebridge also not in breed type. Movement fluent. Nice temperament. Obviously healthy and happy bitch, which declined from breed standard in quite big measure." KÄY T

Suomennettuna: " 2-vuotias. Suuri ja merkittävän pitkä. Täydellinen turkin laatu ja väri. Virheettömät silmät. Kallon leveys ja kuono eivät rodunomaiset. Täysi hampaisto.Vahva eturinta. Virheetön ylälinja. Liian pitkä lanneosa. Oikein kulmatunut,. Vahva luusto ja raajat. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin. Seisoo rantaiestaan ranskalaisesti.Hieman rahvaanomainen ja ei rotutyypillinen. Kuonolinja ei myöskään rodulle tyypillinen. Liikkuu sujuvasti. Hyvä luonne. Selvästi terve ja iloinen narttu, joka eroaa merkittävissä määrin rotumääritelmästä." KÄY T

Mejässä päästään tuolla tuloksella siis VOI-luokkaan, jos se toinen AVO1-tulos Miksin suoritustilille napsahtaa. Sitä ensi viikonloppuna lähdemme yrittämään.