Pentueen maailmankuva laajenee joka päivä. Maanantaina eläinlääkäri kävi tarkistamassa pentueen ja laitoimme niille myös mikrosirut. Lähes kaikki läpäisivät tarkastuksen huomautuksitta.

Pieni merkintä tuli Kuoman (Elixir) vahingoittuneesta oikean etujalan kynnestä. Leikin ja nahistelun aikana se jäi eteisen metallilistan väliin. Nopean tapahtuman aikana kynsi vääntyi ja osittain irtosi, kun Kuoma kiskaisi jalkansa irti pinteestä. Verta tuli jonkun verran, mutta tapahtuma ei Kuomaa näyttänyt sen ihmeemmin haittaavan, vaan meno jatkui entiseen malliin. Koska kynsi edelleenkään ei koiran menoa näytä hidastavan, se sai ainoastaan varmuuden vuoksi antibioottikuurin. Aikanaan kynsi mahdollisesti irtoaa ja uusi kasvaa tilalle.

Perjantaina otimme ohjelmaan automatkan ja tutustumisen metsäisempään maastoon. Koska totutettava väki on varsin runsaslukuinen ja nopealiikkeinen ajattelimme aloittaa homman aukealta soramontulta.

Automatka boksissa sujui ongelmitta. Kukaan ei oksentanut eikä osoittanut muutakaan pahoinvointia. Peräkontin avauksen jälkeen kaikki olivat kuitenkin valmiita poistumaan autosta. Tämä oli jo nähty.

Kuoma ravailee komeasti ja ottaa hyvin painoa myös vahingoittuneelle jalalleen.

Koko pesue samassa kuvassa.

Aatu hakee kivasti katsekontaktia.

 

"Nimetön" on edelleen nimetön. Ei ole enää ollenkaan suuren ja massavan näköinen, kuten ihan alussa, vaan on sievistynyt kovasti. Nykyään ovat Sallin kanssa hyvin samannäköisiä ja vaikeasti erotettavissa. Valkoisen rintaläiskän ja tarvittaessa nyt mikrosirun avulla pystytään tarvittaessa tarkentamaan.

Ja menemisenhalun :) Salli ei paljoa tuumaile ja haistele, vaan se on enemmän menoa ja meininkiä.

Aktiivisen tekemisen jaksot ovat koko ajan pidempiä. Perjantai-illan päätteeksi tuli vesisade ja  pennut innostuivat pihan vesirännistä. Sen jälkeen iltaravit juostiin entisessä kukkapenkissä.