Pihamme on pitkän aikaa ollut kunnostussuunnitelmien kohteena. Sitä ei oltu alunperinkään aiempien omistajien toimesta perustettu oikein, joten piharemontti piti toteuttaa sanan mukaisesti pohjia myöten. Latautuminen ison urakan vaatimiin resursseihin kesti pitkään. Itse työ haluttiin tehdä mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti. Niinkuin meidän yleiseen toimintatapaan kuuluu - se joko tehdään kunnolla tai sitten ei tehdä ollenkaan.

IMG_0006-normal.jpg

Koirat olivat pettyneen oloisia, kun ne siirrettiin aktiviteeteista sivuun. Kuistin portti ei ollut vielä valmis, kun pohjatyöt pihalla alkoivat. Fiksut koirat ymmärsivät, että tuolissa kulkee raja. Sen takaa seurailtiin kiltisti pihan tapahtumia.

IMG_0023-normal.jpg

Nurmikerros ja sen alle ajettu savi kuorittiin konevoimin peräkärryyn. Se ajettiin maakaatopaikalle ja tyhjennettiin siellä ihmisvoimin. Iloiset veljekset Juuso ja Iiro olivat siinä hommassa korvaamaton apu. Tunnelma kotipihalla oli leppoisa. Kuorman purkuhommissa oli kuulemma ollut toisenlaisia ajatuksia.

IMG_0008-normal.jpg

Mursketta, kivituhkaa ja ruokamultaa tuli pihalle yhteensä 30 000 kiloa. Ihan uskomaton määrä suunnitelmapapereissa pienelle piha-alueelle, mutta sinne se vaan upposi. Tässä kuvassa saapuu ensimmäinen kuorma.

Avant%20ja%20miehet-normal.jpg

Pihatöiden sujumiseen vaikutti kovasti vuokrakone http://vankaripalvelut.fi/, jota Juha näppärästi massojen siirrossa nuoruuden konehommien muistista käsitteli. Suunnaton oli ajan ja lihasvoiman säästö. Naapurikunnan miesväkeä kone suuresti kiinnosti. Aitoa oli myös Joonan kommentti "On hieno!". Jotain samantyyppisiä fiiliksiä olin aistivinani Juhankin olemuksesta...

IMG_0015-normal.jpg

Joona ja Samuel olivat minun huollettavina, kun Juuso teki hommia pikkuveljensä kanssa. Sanna oli töissä. Helteinen sää kuistilla houkutti vesileikkeihin. Joona halusi vesiastian, jossa voisi vesileluja uittaa. Se sopi hyvin myös Samuelille. Onneksi kuivia vaihtovaatteita löytyi ja nuokin kuivuivat auringossa nopeasti.

IMG_0025-normal.jpg

Kolme sukupolvea pujottamassa pihavalojen johtoa kuistin alta. Yksi tekee ja kaksi neuvoo.

IMG_0004-normal.jpg

Kun maata oli ajettu kuormakaupalla pois, ajettiin uutta kerrosta vähintään sama määrä sisään. Pihalaatoitushomma oli meille oudompaa, joten siihen otettiin ammattilainen töihin. Mira Sovijärveltä homma sujui kätevästi ja tehokkaasti http://www.sovipihat.fi/ Yllättävän tarkkaa hommaa oli tämä vaihe. Hyvä, ettei ajateltukaan sitä omatoimisesti tehdä.

IMG_0034-normal.jpg

Pihatyö oli hikistä ja sotkuista hommaa. Pikkukakkonen on aina Pikkukakkonen. Sukupolvesta toiseen.

mullitettu%20takapiha_pieni-normal.jpg

Laatoitus saumausta vaille valmiina. Miran tekemä luonnonkivillä rajattu metsäpuutarha myös. Multa tasattu siirtonurmea varten. Kuistilla uusi portti.

IMG_0133-normal.jpg

Siirtonurmi oli kyllä kätevä. Juhan ja Iiron kanssa saatiin takapihan nurmikko valmiiksi viidessä tunnissa. Aamulla tuli kaksi lavallista nurmea Itellan kuljetuksella Oravaisista http://www.oravaisturf.fi/

IMG_0129-normal.jpg

Vielä etupiha kuntoon, niin sitten ehtii vastata myös näiden naamojen tarpeisiin.