Syksy on lokakuusta lähtien ollut täynnä tapahtumia sekä työ-, perhe- että harrastusrintamalla. Onneksi ne kaikki ovat olleet positiivisia. Nyt on taas energiaa bloginkin päivittämiseen :)

Usein olen saanut harrastuskavereiltani kysymyksiä, mitä kotieläinagrologina teen työkseni. Vastauksena olen antanut, että kaikenlaista tuotantoeläimiin liittyvää neuvonta- ja koulutustyötä. Oma pääosaamisalueeni liittyy maidontuotantoon, etenkin suurissa karjoissa. Siihen liittyvään työhön voi halutessaan tutustua MaitoManagement2020 -hankkeen sivuilla http://www.proagriaoulu.fi/fi/maitomanagement/ , josta löytyy myös koko USA:n matkakertomus tämän linkin takaa http://www.proagriaoulu.fi/fi/karjamanagement/ Olen mukana myös valtakunnalisessa Huippuosaajat-tiimissä, josta löytyy tietoa täältä https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/ProAgria/Asiantuntijat/Huippuosaajat

Työtehtävissä kävin katsomassa uusia tuulia Yhdysvalloissa. Ylläolevassa kuvassa oikein sananmukaisesti ja konkreettisesti :) Pagels Ponderosan http://pagelsponderosa.com/ tilalla, jossa lypsylehmiä on kaikkiaan 4500. Navettahalleissa on automaattinen lämmön- ja ilmanlaadunvalvonta, joka pitää navetan lämpötilan tasaisena ympäri vuoden ja ilmavirran nopeudessa 10 km/h. Vierailupäivä oli kesäisen lämmin, joten kaikki puhaltimet olivat käytössä.

Tilalla oli parhaillaan menossa maissisäilörehun korjuu. Toimintaan tutustumista ja arviointia tehdään tässä lypsyasemahallin edustalla, logistisesti tehokasta korjuutyötä seuraten.

 

Syysloma alkoi Joroisten cockerimestaruusviikonlopulla ja päättyi spanielimetsästyksen SM-kokeisiin Raahessa. Järjestelytyöt sujuivat mukavasti tuttuun toimikuntaan ja sen työskentelyyn luottaen. Jahti-illallista lauantain koepäivän jälkeen sihteeritukikohdassa kanssani odottelevat Jari, Kimmo, Kaisa, Virpi, Juha ja Arja, joilla kaikilla oli oma vastuualueensa hoidettavanaan. Kiitokset taas kaikille onnistuneen tapahtuman läpiviemisestä!

Koetoimikunnassa työskentelyssä etuna on päästä ilman osallistumispaineita ja -jännitystä seuraamaan koesuorituksia. Ja vielä SM-tasoisia. Ylläolevassa kuvassa kokonaiskisassa neljänneksi sijoittunut Snow-Wood Arctic Lychnis ja Timo Ritola suoritusvuorossa. Arvostelevana tuomarina työskentelee Ari Metsäranta ja ylituomari Juha Huttunen seuraa kokonaisuutta. Mukana myös Juha Kuukka tarkka-ampujan roolissa. Tänä vuonna edes 118 pisteen ykköstuloksella ei päässyt itse kokeeseen osallistumaan, vaan kymmenen parhaan ja mukaan päässeen koiran karsintapisteet olivat ennätyksellisen korkeat.

Mukavia juttuja ja tunnelmia pääsi seuraamaan myös molempien koemaastojen nuotiotukikohdissa. Varsinkin sunnuntain olosuhteet olivat varsin sopivat leppoisalle rupattelulle. Kokeen nettisivut ja tarkemmat tiedot löytyvät täältä http://spanieliliitto.fi/spme/index.html

Marraskuussa meillä vietettiin isänpäivää erilaisissa ja ikimuistoisissa tunnelmissa. Ensimmäinen lapsenlapsemme näki päivänvalon hieman odotettua aikaisemmin, isänpäivän iltana. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja terve poika syntyi. Vanhemmatkin voivat hyvin ja opettelevat pikkuhiljaa uuteen hienoon ja tärkeään rooliiin. Kuvassa kuopus isien ympäröimänä, lujasti papan sormeen tarttuneena. Vauvan sylissä pitäminen on saanut myös mummin kokemaan itsensä tärkeäksi. Ja sanattomaksi :)   

Syksyn viimeinen metsästyskoe meille oli Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirin mestaruuskoe Raahessa. Piirin mestaruudesta kilpaili kuusi alueemme voittajaluokan spanielia, joista peräti neljä ylsi ykköstulokseen. Mukavana kuriositeettina huomasimme,. että koeviikonloppuun osallistui kaikki kolme SM-kokeesta karsiutunutta koiraa eli jonkinlaisesta lohdutusfinaalista oli myöskin kyse :) Kokeet pidettiin samoissa maastoissa kuin SM-koekin. Juhasta ei koskaan oikein ota selvää, onko koe mennyt hyvin vai huonosti. Toteaa kysyttäessä aina vain, että tuomarin arvostelua tässä haetaan eikä hänen... Onneksi Eskolan Pekan tuuletus koe-erän jälkeen kertoo, ettei siellä nyt kovin huonosti ole mennyt:)

Eikä ollutkaan. VOI 1 ja 120 pistettä sekä Kennelpiirin mestaruus sen kertovat. Hieno koe- ja jahtikausi on Muulla takanaan. Koira on kyllä ylittänyt odotuksensa kaikilla osa-alueilla erinomaisen hyvin. Näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin on hienoa vetäytyä lepäämään laakereilla.