Otettiin pieni leppoisa vaunukierros ennen piharemontin grande finalea.

IMG_0002-normal.jpg

Pari päivää oltiin omalla kokoonpanolla Pyhännällä nauttimassa rauhasta ja hiljaisuudesta. Se oli erityisesti Jokun mieleen.

IMG_0004-normal.jpg

Miksikin alkaa olla kunnossa. Kaulassa tällä hetkellä sellainen "pelikaanin hetula" muistona menneestä. Toivottavasti menneestä. Ainakin nyt näyttää hyvältä.

IMG_0045pieni-normal.jpg

Pyhännältä ajettiin koko tiimin kanssa perjantaina Korpilahdelle, Surkeejärven lomakeskukseen, jossa oli Mejä-tuomareiden kesäpäivät. Hieno idea ja hyvin toteutettu tapahtuma kaiken kaikkiaan. https://meja-fi.directo.fi/tapahtumat/ylituomareiden-kesapaivat-4-6-7-/ Koeviikonloppuun oli kutsuttu kaikki mejä-tuomarit puolisoineen. Kokeen kaikkiin rooleihin osallistuvat olivat kaikki lajin tuomareita. Paitsi minä.

Juhan piti osallistua kokeeseen Ahton kanssa ja olla omassa tuomariryhmässä mukana suoritusten arvioijana. Vaan kuinkas sitten kävikään... Kokeeseen tuli "pari muuttujaa" ja Juha kutsuttiin oman tuomariryhmän päätuomariksi. Se onnistui siten, että minä ohjasin Ahton kokeessa.

IMG_0030-normal.jpg

Mejä-väkeä karavaanari-osastolta päin kuvattuna. Paikka oli hyvä ja säät suosivat leppoisaa yhdessäoloa ja perisuomalaista kesän viettoa.

IMG_0033pieni-normal.jpg

Sää teki koeolosuhteista kaikille osapuolille vaativat, mutta oikealla asenteella niistä selvittiin hyvin. Karlan johdolla vinkeä tuomarikunta (kuvassa osa porukasta) suoriutui hyvin myös koejärjestelyistä. Tässä kuvattuna päätukikohdan pihan puolen tunnelmia.

IMG_0044-normal.jpg

Ahto rentotutuu ja lataa akkujaan asuntovaunussa. Juha on mejä-tuomariyhdistyksen kokouksessa ja minä katson V75-raveja.

Itse kokeeseen osallistui lopulta 23 koiraa, joiden suorituksen arvosteli kuusi tuomariryhmää. Koirista kolme kilpaili avoimessa luokassa ja loput 20 voittajaluokassa. Vain kolme niistä oli ilman jälkivalion titteliä. Yksi niistä oli Ahto eli kovassa porukassa koira suoritti uransa ensimmäisen VOI-startin. Sehän ei Ahton vauhtia hidastanut lainkaan.

Sää oli helteinen ja maasto vaativa. Ahto paineli näissä Jyväskylän suurajoissa kuin turboahdettu formula konsanaan. Välillä se omatoimisesti viilensi koneistoa, mutta muuten veti suoraviivaisesti mutkat suoriksi. Eikä pit stopeille pysähdytty. Kun tuomarin määrittämään kolmanteen sakkopysähdykseen jarrutettiin, oli Ahton mielestä lämmittelykierros tehty ja varsinainen kisa valmis alkamaan. No ei nämä mejä-kokeet nyt sillä lailla mene.Se oli siinä tällä kertaa.

IMG_0017-normal.jpg

Tuloksena VOI 0 ja tässä tuomari Rauno Koskisen arvostelu:

"Koiralle osoitetaan jälkimakaus ja se ryntää jälkityöhön. Sitä tehdään maavainulla ja ohjaajan ansiokkaan jarrutuksen ansiosta vauhti on maastoon sopivaa. Ensimmäisen osuuden alussa pienet tarkastelut jälkiuran sivulla, muutoin osuus edetään siksak-kuviolla jälkiuralla. Ensimmäinen  makaus kävellään yli. Ensimmäinen kulma, jolla katko ei selviä koska ennen kulmaa koira ajautuu niin kauas jäljeltä, että palautetaan ja tästä ensimmäinen hukka. Jatketaan veretyksen jatkolta ja siksak-kuvio jatkuu. Toinen makaus yli ja toiselta kulmalta jatketaan suoraan yli aina niin kauas että tulee toinen hukka. Jatketaan puhtaalla siksak-kuviolla ja kolmas makaus kävellään yli. Osuuden lopulla löytyy oja, jossa hetki vilvoittelua. Komannnelta kulmalta suoraan, löytyy hirven jäljet joita seurataaan aina kolmanteen hukkaan asti ja tuomari keskeyttää kokeen. Mallikasta suorittamista koirakolta suorilla, mutta makaukset ja kulmat olivat tänään koiralle ne kompastuskivet"

Optimisti jaksaa uskoa, että tästä vielä jälkijuna saadaan. Ainakin jäljestämishalukkuus on huippuluokkaa.Jatketaan vielä niiden muidenkin osioiden hiomistä ja säätämistä balanssiin.