Työkaverini kanssa olemme usein naureskellen vaihtaneet ajatuksia. Minä kun olen se ikuinen optimisti. Se, joka ei koe iloisia yllätyksiä. Työkaverini taas aika ajoin muistuttaa minulle, että pessimisti ei pety.

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että olisin jollain lailla pettynyt koiriemme tuloksiin viikonloppuna. Parhaansa tekivät ja tuloksensa siitä saivat. Niille odotetuille kärkisijoille niillä ei kuitenkaan sijoituttu, eikä iloisia yllätyksiä tullut. Mahdottoman mukava viikonloppu meillä joka tapauksessa harrastuksemme parissa oli. Ja taas saatiin fasaaneja pakkaseen. Niitä sitten nautiskellaan pakkaspäivinä ja muistellaan syksyn tapahtumia.

Muu_palauttaa-normal.jpg

Lauantaina kävimme Raahessa Kennelpiirin mestaruuskokeessa. Muu toimi omalla tasollaan hienosti. Ylläolevassa kuvassa palauttamassa fasaanikukkoa. Kahdesta ylösajosta ja yhdestä kokonaisesta riistatyöstä saatiin näytöt. Niistä tuloksena VOI 1 pisteillä 107 ja piirinmestaruuskokeessa pronssisijoitus. Piirinmestaruuden voitti englanninspringerspanieliuros FI KVA Hollyoak's Isidor ja Jouni Klaar komealla 133 pisteen ykköstuloksella.

Miksi_jahaapavedensaalis-normal.jpg

Sunnuntaina osallistuimme Miksin kanssa Haapaveden kokeeseen. Sää oli upean aurinkoinen, ihan kuin helmikuun päivät parhaimmillaan. Miksi sai tuloksen AVO 2 pisteillä 106, tuomarina oli Tuomo Kotasaari. Luokkapudotus tuli siitä, että Miksi sai ylösajokyvystä vain kaksi pistettä.

Miksi toimi suorituksessaan hienosti. Yllättävä lumentulo ja olosuhteiden muuttuminen totutuista toisenlaisiksi eivät koiran työskentelyä muuttaneet. Hyvää, aktiivista ja riistalle pyrkivää hakua. Riistan läheisyys on hyvin ennakoitavissa ja Miksi osoittaa linnun sijainnin selkeästi. Ensimmäinen ylösajo lähti mukavasti Miksin mentyä rohkaisustani risukon sisään. Toinen ja kolmas ylösajo vaativat jo enemmän rohkaisuja ohjaajan suunnasta. Niiden tuloksena nekin linnut saatiin siivilleen. Ylösajoihin Miksi pysähtyy omatoimisesti.

Ylösajoista kaksi pudotettiin. Ensimmäinen niistä putosi kahden ojan taakse, josta saatiin kaunis nouto. Suoraviivaisesti putoamispaikalle ja sen jälkeen aktiivista etsiskelyä, koska lintu upposi lumeen. Löytyi kuitenkin ja sen jälkeen onnistunut, vauhdikas nouto. Toisesta ylösajosta kukko putosi ojanpenkan risuheinikkoon. Jonkin aikaa tarkennusta ennen kuin löytyi kasvillisuuden ja lumen seasta. Siitäkin suoraviivainen hyvä nouto.

Miksin kanssa meillä on nyt pieni väärinkäsitys metsästystilanteissa. Jos nyt olenkin joskus toivonut Jokua hieman hitaampaa metsästyskoiraversiota itselleni en nyt ihan tätä tarkoittanut :) Että minut täytyy käydä hakemassa ylösajolle ja tarkasti näyttää, missä se lintu on. Ei - kyllä sen saa ajaa ihan räväkästi lentoon.

Miksin ylösajokäyttäytyminen menee nuoren iän ja kokemattomuuden piikkiin. Oikein halukkaasti se etsii linnut, mutta lentopyrähdyksen ääni sitä mitä ilmeisimmin nyt vähän pelottaa. Syksyn koetilanteista se on saanut hyvää kokemusta. Ainakaan huonompaan suuntaan ei ole menty. Miksi eteni koulutuksessa vuoden aikana aivan uskomattoman hyvin, eikä selkeitä heikkouksia siitä löytynyt. No nyt se joka koirasta löytyvä heikkous on Miksistäkin paikannettu :)

Nämä yli sadan pisteen kakkostulokset kokeista ovat meille tuttuja jo ennestäänkin. Koulutuksella ne on saatu oikaistua raiteilleen.Optimistina uskon, että myös tämä, ennestään tuntematon haaste saadaan korjattua kuntoon.