Odotettu vieras Joona saapui viikonlopuksi aktiivilomalle Honkakujalle. Perheeseemme odotetaan heinäkuussa uuden masuasukkaan saapumista, joten tarjosimme samalla Sannalle ja Juusolle leppoisan latatutumisviikonlopun.

Tätä isovanhemmuuden olotilaa ei ymmärrä ennen kuin sen itse kokee. Se vain on - niin sitä. Kovasti Joonaa odottelimme ja ennakkoon suunnittelimme vaikka mitä juttuja vesselin osalle. Mutta taas Joonan visiitin aikaan sää on ollut sanalla sanoen kelju. Juuso ja Iiro nimittivät aikanaan oma-aloitteisesti isovanhempansa Saab- ja Toyota- mummiksi ja -papaksi. Joona varmaan mieltää meidät Sade-mummiksi ja -papaksi.

Joona_japy%C3%B6r%C3%A4-normal.jpg

Pappa näytti innoissaan hankittua pyörää. Huomaa myös rekisterikilpi, joka tilattiin netistä. Aika laimea oli juniorin suhtautuminen hankintaan.

No, oli sää mikä hyvänsä, on koiraperheessä lenkitettävä koirat. Ei muuta kuin koko porukka autoon ja kohti metsäisiä polkuja.

Joona_jadinot-normal.jpg

Menomatkalla poikkesimme Saab-mummin luona. Veimme mummille puuöljyä ja pensselin parvekekalusteiden huoltoa varten. Janne-veljeni oli käymässä Helsingistä ja laitettiin hommiin. Samalla vaihdettiin pikaisesti kuulumiset ja päiviteltiin, kuinka on Joona taas kovasti kasvanut. Edellinen tapaaminen ylämummon kanssa oli parisen viikkoa sitten.

Joona_jakoirat2-normal.jpg

Joonasta oli hauskaa seurata koiraperheen menoa maastossa. Yhteen kuvaan saatiin sopimaan kaikki neljä.

Joona_luontoselostaja-normal.jpg

Vaikka Joona onkin kasvanut ja kehittynyt kovasti, ei suomenkielen puhetta vielä tule. Ei sitä ole tässä suvussa yleisestikään vielä tuossa iässä tullut. Tilanteesta emme ole mitenkään huolestuneita, sillä kaikki puhuvat tällä hetkellä sujuvasti. Eikä tilanne suvun nuorimman vesselin viestinnän intoa mitenkään hidasta. Puhetta tulee ihan mahdottomasti ja saimmekin maastossa mukavan selostetun kierroksen. Havainnoitua tuli kaikki.

Joona_jaJuha-normal.jpg

Välillä yritimme sateen jälkeisen hyttyshyökkäyksen vuoksi kantaa opastamme sylissä, jotta etenemistahti olisi ripeämpi.

Min%C3%A4_jaJoona-normal.jpg

Jos oli pappa innoissaan hankkimastaan pyörästä, oli mummi innostunut näyttämään Joonalle hevosia. Kauempaa tarkasteltuna ne eivät Joonaa pelottaneet.

Joona_hevonen-normal.jpg

Kävimme siis tekemässä lähempää tuttavuutta. Mummin sydänkäpyset Joona ja "Rassi" (Rhus W) tallennettuna samaan kuvaan. Pappaa jo pelotti, että hevosmieskö lapsesta tulee. Joonan nukahtaminen mummin syliin Ravisuoran aikana helpotti selvästi huolta.

Joona_jaKirsti-normal.jpg

Iltapäiväteellä piipahti toinen ylämummo, Toyota-mummi. Kuin vaivihkaa näyttää tuo papan hankkima pyörä sittenkin kiinnostavan...