Muu osallistui ensimmäiseen mejä-kokeeseensa tänä viikonloppuna. Ikää on mittariin kertynyt vuoden ja kahden kuukauden verran. Muu omaa aivan valtavan toimintakyvyn ja -energian ja sen paketoiminen hyötykäyttöön on ollut mielenkiintoista seurattavaa. Hyvin on mennyt ja Juha on edelleen Muulle tärkeä kiinnostuksen kohde. Hyvä perusta tulevaisuuden haasteille.

Pyhännän ensimmäisiin mejä-kokeisiin Juha oli lupautunut yhdeksi (kolmesta) tuomariksi, joten Muun vieminen ensimmäiseen testiin osui minun tehtäväkseni. Mukana jälkitreeneissä olin ollut, joten tiesin koiran taitotason. Koe on silti aina koe ja koirat aina koiria. Arvonnassa saimme tuomariksi Jukka Välitalon, joka ei turhia kehuja paljoa vuodattele. Suorituksen kirjallinen kuvaus menee näin : 

"Touhukkaasti alkumakaus merkaten itsenäisesti liikkeelle. Innokasta sik-sakkaavaa jäljestystä alusta loppuun. Jäljestystarkkuus puolen narun mitan laajuista. Ensimmäinen kulma tarkasti makaus merkaten. Toinen kulma ulkokautta pikkulenkillä, makuuta ei kunnolla merkata. Kaadolle suoraan jota innokkaasti jäädään nuuhkimaan. Muu on vasta 1v 2kk joten loistava tulevaisuus edessä kun ei juurikaan parannettavaa jää"

Tuloksena oli AVO 1 48 p (max 50p) ja sijoitus avoimessa luokassa toinen, kun samalla pistemäärällä pk mäyräkoiran Joviro Bandiitin suoritus katsottiin hieman paremmaksi. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Keskiviikkona olin työmatkalla Kaustisella ja käytin reissun yhteydessä Muun silmätarkastuksessa Kokkolassa Lehtosen Tainalla. Muun silmät olivat täysin ok. Samoin oli geenitesti prcd-PRA:n suhteen, kuten Jokullakin. Ruotsissa on käyttölinjaisten silmien terveyden kanssa ollut viime aikoina ikäviä tapauksia. Yksi kovan kohtalon koirista on Muun isä. Tällä hetkellä kaikki tulokset ovat hyviä. Nyt vain toivotaan parasta myös tästä eteenpäin.