Todellista valkeaa joulua olemme täällä pohjoisessa viettäneet. Kun kaikki vaan sujuu mukavasti, niin mikä tässä on ollessa. Ilo on elämäntapa ja onni on asenne. Ei siihen sen enempää tarvita.

20171224_141002.jpg

Jouluaattona oli näin hienot näkymät Oulunsalon kirkon luona ennen joulukirkkoa. Joululaulujen liinakko siellä kuljetti rekeä setolkkakellon kilistessä iloisesti. Kiva oli katsella tyytyväisen hevosen ja ihmisten olemusta.

20171224_192606.jpg

Joulua on vietetty kotona perheen keskellä. Ulkoillen, nauttien, syöden ja leväten. Erityisen mukavaa on ollut nauttia ulkonaolosta päivänvalon aikaan. Kohtahan tästä joutaa jo töihinkin, mutta vasta ensi viikolla!

IMG_8805.jpg

Pitkiä lenkkejä on koirien iloksi tehty ja joka kerta eri reittiä pitkin. Täällä Oulunsalossa niitä riittää.

IMG_8808.jpg

Muutaman minuutin ajan on aurinkoakin nähty. Vuoden vaihde siellä jo pilkottaaa.

IMG_8831.jpg

Metsämaastoihin mennään joko autolla tai sitten ihan kotiovelta hetken matkaa hihnassa kytkettynä matkaten. Aina pitää kuitenkin kuusenhelmat ja muut riistapiilot varmuuden vuoksi tarkistaa. Asutusalueellamme on aika runsas fasaani- ja rusakkokanta jotka ovat ajoittain pieniä ilonhetkiä koirillemme suoneet.

IMG_8825.jpg

Tämä kuva on otettu tänään 26.12. Huomatkaa tuo auringonpaiste! Sitä ihailimme minttukaakaon parissa. Joten kiitos Sanna&Heikki joululahjasta - se on nyt nautittu!

IMG_8818.jpg

Vuosi vaihtuu pian. Tänä vuonna taakse jää tehtävä Kennelpiirin spanielikokeiden koepöytäkirjantarkastajana. On aika 7 vuoden jälkeen antaa tilaa myös muille suorittaa samaa tehtävää, siihen asti kunnes koepaikoilla päästään suoraan sähköiseen tulostallennukseen. Tämäkin tehtävä antaa hyvän mahdollisuuden kurkistaa SOME-maailmaa syvällisemmin yhdistys-, rotujärjestömaailmaan sekä katto-organisaatiomme Kennelliiton toimintaan. Se on mielenkiintoinen ja antoisa näkökulma koiraharrastukseen sekin.

Viimeistä vuotta teemme Juhan kanssa työtä myös oman Spanielikerhomme toiminnantarkastajina. Uudet valittiin syyskokouksessa. Myös Spanieliliiton toiminnantarkastajina toimimme muutaman vuoden ajan. Nämä ovat tärkeitä luottamustehtäviä. Harmillisesti vain kaikessa harrastustoiminnassa tahtoo se uuras työporukka kadota jonnekin. Sama tilanne toki muissakin harrastuslajeissa. Jotenkin hommia pitää vain päivittää nykymaailman tarpeisiin ja mahdollisuuksiin nähden. Mutta miten? Sen voivat paremmin tietää uudet, aktiiviset sukupolvet - kun heidät vain näihin hommiin löydetään. Saataisiin nämäkin hommat sujumaan kätevästi ja mukavasti! Uudet ihmiset tuovat aina mukanaan uusia ideoita.

IMG_8802.jpg

Cockerspanielit ry:n Metsästystoimikunnassa vielä jatkan mukana. Meillä on niin hieno porukka siellä tehnyt työtä hyvien ihmisten ja heidän koiriensa harrastusmahdollisuuksien eteen. Ihan kaikki kuluvan vuoden koetulokset eivät vielä ole Kennelliiton tietokannassa, mutta jo nyt on ylitetty sadan SPME-/SPME-V-koekäynnin raja rodussamme! Vuosi vuodelta koekäyntimäärät ovat tasaisesti nousseet ylöspäin ja koko ajan puolet tuloksista tehdään avoimessa luokassa ja puolet VOI-luokassa. Myös uusien koirien ja ohjaajien määrä on siis kasvanut koko ajan. 

Vähän jo Vuoden Metsästyscockerituloksiakin silmäilin, ne kun olen vuosittain laskenut. Taitaa olla niin, että sen nimen saa tällä kertaa eri koira kuin tämän vuoden Cockerimestari tai Derby-voittaja tai Ruoveden viikonlopussa menestynyt cockeri? Hienoa, että kärkemme on leveä ja VOI-luokan koiria useampia. 

IMG_8820.jpg

Uusia metsästyscockereita kuuluu laitetun alulle. Varsin mielenkiintoisia yhdistelmiä, joita on huolella suunniteltu. Käykääpä katsomassa Hossing-pentuetta ja Multifarious-pentuetta, jos jahticockeri kiinnostaa! Jos kaikki vaan sujuu mukavasti, niin meillä on mahdollisuus saada taas lisää uusia cockeriharrastajia.