Lämmin kesä jatkuu ja metsästyskausi lähestyy. Koirien treenausta ja haulikkoammuntaa täytyy silti jatkaa, jos aikoo luoda hyvän perustan syksyn jahdeissa onnistumiselle. Tänäaamuna tuli täyteen 1000 haulikonlaukausta ampumaradalla, tämän kesän aikana. Siinäkin hommassa on vielä tekemistä, mutta selvästi eteenpäin on menty koko ajan. Nyt olen jo muutaman päivän ajan ampunut täyttä skeet-rataa tuplakiekkoineen ja hyviä osumia on saatu kaikilta ammuntapaikoilta. Paitsi 8-paikalta... Yritetty kuitenkin on. Eniten olen tyytyväinen yleisestä aseenkäsittelyn kehittymisestä. Käsivoimia olen saanut jumpata myös, sillä ne ovat kaikissa kuntotesteissä läpi koko tähänastisen elämäni olleet muita testikohteita heikoimmat. Pitäisiköhän hommata vielä jokin "punttihiiri" työpöydälle?

Juoksulenkeillä on Jokun kanssa käyty koko ajan muutama kerta viikossa. Jokun peppu reisilihaksineen on timmissä mallissa, kuten tuosta kahluutreenikuvasta näkee. Meren rannassa sen nenä käy systemaattiseen malliin ja määrätietoisuutta menoon tuo kaislikosta selvästi bongattu veslinnun vastustamaton tuoksu. Tässä mennään kuitenkin kohti syveneviä vesiä ja uintitreeniä. Tarvittaessa vaikka Ruotsiin asti.

Muu on jo iso tyttö ja valmis yhä vaativampiin tehtäviin. Tässä koko menohalu paketoituna kuvanottamista varten.

Erityyppisiä noutotreenejä on nyt laajennettu vesielementtiin ja ne ovat sujuneet hyvin. Ihan kuten tällä viikolla tehty elämän ensimmäinen riistanuotokin pakasteesta sulatetulla sorsalla. Kun tekniikka on hallinnassa, eivät pienet vivahde-erot noutotyöskentelyä haittaa lainkaan. Tässä on saatu noutolupa.

Palautus on yhtä vauhdikas ja suoraviivainen, kuin lähtökin. 

Vaikeusastetta nostettiin heittämällä dami kauas keskelle kaislikkoa ja noutolupa suoraan myötätuuleen. Muu työskenteli kaislikossa uutterasti, mutta ei onnistunut sitä löytämään. Muu kutsuttiin takaisin ja lähetettiin Joku suorittamaan tehtävää Muun katsoessa rannalta. Kokeneena ja ohjausvarmempana koirana Joku eteni riittävän kauas eteenpäin ja sai takaisinkäännyttyään vastatuulesta vainun damista. Dami suuhun ja vauhdikas palautus takaisin. Joku oli aika ylpeä itsestään, kun sai näyttää nuoremmalleen "närhen munat". Näitä treenitilanteita käyttäessämme olemme vakuuttuneita myös koirien sosiaalisesta oppimiskyvystä. Kun heti perään uusimme saman tehtävän Muulle, se käytti Jokulta näkemäänsä tekniikkaa ja sai onnistuneen myötätuulinoudon myös itselleen.

Tässä kuvassa näkee, kuinka Muun työskentelypaine on noussut entisestään. Aika luja ote ja totinen ilme "Kyllä minäkin osaan". Todella hieno suoritus vuosikkaalta. Koirien ikä- ja kokemusvuosissa on kuitenkin aikamoinen ero.

Tässä on suoritetaan kontaktiseuraamiskantamistehtävää vedessä.

Huomeniltana on ohjelmassa tottelevaisuuskoe (iltakoe) Jokun kanssa Oulussa. Saas taas nähdä, kuinka meidän käy...