Aika kuluu nopeasti.

Eilen oli tämän pienen koiran - Jokun - 8-vuotissyntymäpäivät. Meillä ei koirien syntymäpäiviä ole sen ihmeemmin vietetty, eikä tänä vuonnakaan poikkeusta tehty. Huomasin yllätyksekseni Kennelliiton Jalostustietokantaa selatessani tilanteen. Eilen käytiin Jokun kanssa pitkästä aikaa ihan kahdestaan pitkä reilun tunnin pituinen juoksulenkki. Olisikohan se siitä hetkestä nauttinut? Yhtä paljon kuin minä.

Jokun kanssa on vietetty monen monta unohtumatonta hetkeä ja toivon mukaan niitä on vielä monta edessä. Kooste niistä hetkistä löytyy täältä http://fieldlan.vuodatus.net/page/Joku

Molemmat Jokun vanhemmat poistuivat hiljattain ajasta ikuisuuteen. Emä "Java" päätti viime elokuussa elämänsä 13 vuoden iässä ja isän "Arryn" poislähdöstä 10 vuoden iässä tuli tieto viime viikolla.

Joku on edelleen terve ja ikäisekseen mainiossa kunnossa. Noutohommiin se lähtee aina yhtä innolla. Vaikka lämmintä riistaa on vuosien varrella kannettu mukavasti ihmisten reppuihin, on damin nouto edelleen yhtä mieluista touhua.

Kuvakansioita selatessani valitsin tämän yhden ikimuistoisen valokuvan, Juhan kännykkäkameralla ottaman. Tässä on ikuistettuna Iin SPME-V -kokeen tunnelmat elokuussa 2007, jolloin Joku sai ensimmäisen VOI 1 -tuloksensa kyseisessä koelajissa. Koe-erien yhteenlaskettu pituus oli kolme tuntia ja ylösajoja lehtokurpalle kertyi peräti seitsemän. Vaikka mukana olivat ehkä Suomen parhaat lehtokurpan metsästäjät, saatiin niistä pudotettua ainoastaan tämä yksi, jota Joku häntä heiluen kantelee suussaan. Lehtokurpan metsästys on vaativa ja haasteellinen laji.

Sen ja monen muun mukavan kurppajahdin muistoksi tilasin tänään kotimme seinälle John Tricketin maalauksen cockerista ja lehtokurpasta täältä www.ruistola.com Lehtokurpan ylösajoa ei ole tainnut moni onnistua kameralla tallentamaan.