Parisen vuotta olemme Juhan kanssa viettäneet uutta roolia "nuorena parina", kun molemmat pojat muuttivat aikuistuneina pois kotoa. Nuorten parien kasvun seuraaminen on mielenkiintoista ja tuo hyvin mieleen omat askeleet vastaavalta aikakaudelta. Ei siitä nyt niin kauaa ole, ettei sitä muistaisi.

Sukupolvet menevät koko ajan eteenpäin, niin kuin elämässä kuuluukin tapahtua. Meidän molempien äidit elävät tässä lähinaapurustossa. Tarpeeksi lähellä ja tarpeeksi kaukana. Isät ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen muutamia vuosia sitten. Iiro asuu Sannin kanssa meidän ja äitini asunnon välissä. Juuso ja Sanna asuvat Oulun keskustassa.

Tuohon äitini ja poikien ketjuun liittyy kissafanitus. Sannan persoonalliset kissat Pepi ja Taavi ovat hurmanneet äitini sekä Iiron ja Sannin hankkimaan kissat myös itselleen. Tänne Pitkäkankaan perukoille tuon villityksen ei kuitenkaan odoteta leviävän. Tämän perän sukuhaara, Juhan sisarukset mukaan lukien, ovat pesunkestäviä koiraihmisiä. Sen verran pojat halusivat päivittää tekstiä, että kissat ovat naisten hankkimia...

Sanna ja Juuso ovat kasvamassa uuteen rooliin vanhempina. Seuraavana jouluna joukkoomme liittyy siis uusi tulokas, Sannan masuasukkaana vielä toistaiseksi viihtyvä pieni poikavauva!

Seuraavan sukupolven saapuminen perheeseen tarkoittaa uuteen rooliin siirtymistä. Mummi. Yläkuvassa äitini on Juuson mummin roolissa vuonna 1991. Aion ottaa haasteen ja tehtävän vastaan sekä selviytyä siitä yhtä hyvin kuin äitini :)