Miksi on sympaattinen persoona. Kuten jokainen eläin. Hyväntuulinen koira, jonka kanssa arki on helppoa ja juhlahetkiäkin on ollut. Kuuden vuoden ikään ollaan tultu puolin ja toisin tutuiksi. Kun naama on hymyssä, ovat asiat kunnossa.

IMG_0305.jpg

Lähdimme lomamatkalle Rovaniemen Kununkuusraveihin. Meillä oli mukava porukka raviradan Camping-alueella.

IMG_20180727_162839.jpg

Edellisenä päivänä Miksi alkoi roikottaa häntäänsä elottomana. Vesihäntää on meillä podettu ennenkin ja ajattelinkin sen olevan sitä. Joka päivä on merenrantaa tarvottu kuntolenkeillä. Vaikkakin ihmettelin syvästi, missä olisi näissä helteissä häntäänsä kylmää saanut? Hymy katosi koiran naamalta ja lattian nurkista haki lepopaikkaa itselleen. Konsultoin puhelimitse eläinlääkäriä ja päädyimme hoitamaan kipulääkkeellä, jota minulla oli mukana lääkelaukussa.

IMG_20180727_083621.jpg

Päiviä kului ja epäilys alkoi vaivata mieltä. Koiran olemuksessa ei tapahtunut muutosta. Ja selvästi hakeutui luokseni apua mystiseen kipuunsa pyytäen.

IMG_20180731_104904.jpg

Lenkeillä Miksi kulkee ihan kuin ennenkin. Liikkuminen on halukasta ja suoraa. Autoonkin hyppää sekä sieltä pois normaaliin tapaan. Rasituksen jälkeen läähättää vahvasti, josta osa selkeää kipukäyttäytymistä. Halukkaasti silti tekee ja haluaa olla kaikissa jutuissa mukana. Häntä vain on eloton. Siinä tilanteessa lähdettiin eläinlääkäriin hakemaan tarkempaa diagnoosia. Etenkin kun aloin pelätä, jos eloton häntä onkin vain oire ja viesti jostain todella paljon vakavammasta. 

Selk%C3%A4ranka-H%C3%A4nt%C3%A4-3.8.2018

Miksi tutkittiin huolella ja perinpohjin. Ultrattiin myös kohtu ja munasarjat. Kaikki ok. Sitten siirryttiin häntään ja sieltähän se syy sitten löytyi. Nikamamurtuma, jossa nikaman palaset ovat limittäin. Missä se on tuon saanut, on täysin mysteeri. Aika lailla kanssani se on näin loman aikana ollut, eikä mitään häntään kohdistunutta juttua olla havaittu. 

Hoitoa jatketaan aloitettuun tapaan kipulääkityksellä. Toipumisaikaennuste 3-6 viikkoa. Muullahan on hännässään peräti kolme murtumakohtaa, jotka nekin ovat itsekseen parantuneet ja häntä on kaikilta osin toimiva edelleen. Seurataan toki tilanteen kehittymistä, mutta tähän eläinlääkärin kanssa yhteistuumin päädyimme. Mikään lasta tms kun ei tuossa tule kuitenkaan pysymään.

Jonkin verran keskustelua on ollut näiden käyttölinjaisten spanieleiden häntien typistämistarpeesta jo pentuna. henkilökohtaisesti olen - edelleen - sitä vastaan. Typistäminen on kuitenkin suurimmalle osalle koirista tarpeeton toimenpide. Aikanaan kun sen sai pienelle pennulle toimenpiteenä tehdä itse, olen sitä myös tehnyt. n 200 koiran kennelissä työskennellessäni, sitä joutui kohtuullisen usein myös tekemään. Kivuton se toimenpide ei ole koskaan ja monta päivää oli paha olo sen toimenpiteen suorittamisen jälkeen. Lisäksi eläinsuojelulakiin sitä on vaikea, sanoisin jopa mahdotonta saada perustellusti edes kirjoitettua. Eläinsuojelulaki kun koskee yhtä lailla kaikkia eläimiä. Jos koirille sallittaisiin typstäminen, nousisivat keskusteluun myös mm. porsaille ja vasikoille suoritettavat toimenpiteet, joita halutaan myös vähentää/kieltää kokonaan.

Miksi%20ja%20min%C3%A4%20Sanna.jpg

Meillä on Miksin kanssa vielä monta kivaa juttua suunnitelmissa. Ja mysteerimimmeinä aiomme ne myös toteuttaa.